מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התכווצות שרירים חדה.ירון30/09/2009
שלום,
אני עוסק בטריאתלון מספר שנים, בן 21. נמצא כ- 5 חודשים בשגרת אימונים של 10-12 אימונים בשבוע. תחרותי.
לקראת שיא העונה - נובמבר, לקחתי הפסקה של שבוע , תכננתי לחזור להתאמן יום לאחר צום כיפור, בערב.
יצאתי לריצה קלה מאוד (קצב חימום) ולאחר כ 4 דקות החלו התכווצויות עזות בשריר ה4 ראשים (הרגשתי טוב טוב היכן ממוקם כל שריר) בשתי הרגליים, בנוסף בתאומים ברגל אחת. התכווצויות אופיינו בכאב והגבלת תנועה ומנעו ממני להמשיך לרוץ, עברתי להליכה אך גם בהליכה צלעתי.
ניסיתי למתוח את ה 4 ראשי אך לא יכולתי השריר מכווץ מאוד, כמעט ולא יכולתי לכופף את הברך בכלל. בבית לאחר כחצי שעה היה שיפור בטווח תנועה, אך עדיין רחוק מטווח מלא ובנוסף כאב בתנועה. מרחתי וולטרן והלכתי לישון.
היום בבוקר קמתי עם שיפור מסוים וניסיתי לצאת לריצה קלה, אך בדיוק אותו הסרט לאחר כ- 4 ד' הכל מתחיל.
חשוב לי לציין שאני מודע מאוד לגוף שלי ומכיר אותו היטב, בנוסף מקפיד על תזונה וגמישות.
בנוסף חשוב לי להבהיר כי אין מדובר בהתכווצות שרירים "רגילה" אלא באמת בסיטואציה מאוד קיצונית- מאמץ מינימלי- כמעט הליכה, והתכווצויות קשות מאוד שמעולם לא חוויתי.
האם התופעה מוכרת? מה הסיבה? ואיך מטפלים הכי טוב כדי לחזור לשגרת אימונים כמה שיותר מהר?
תודה ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות בשריר התאומים
ד''ר שמי שגיב30/09/2009סביר להניח שמדובר בקרעים מיקרוסקופיים בבסיבי השריר. נזקים כאלו לרוב יכולים להיתרחש ללא שום מאמץ מיוחד, אך כמובן כתוצאה מעומסים מצטברים). לי אישית (כן גם אני טריאתלט ומבין לנשמתך) זה קרה כשביצעתי חימום לקראת מרוץ, ממש תוך ריצה קלה ביותר.
אל תאמץ את השריר כרגע. הרבה קרח למקום.
אתה כמובן יכול לשחות ואם לא מפריע ברכיבה אז אתה גם יכול לרכב כשכף הרגל פונה כלפי מטה (פוינט)
טיפול לשריר יכול להאיץ את ההחלמה
אך שוב הזהר, העמסה ולו הקלה ביותר יכולה יהרע את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהtoda raba!! happy sukot
y01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?