מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאביםםם.....05/10/2009
כל חיי עסקתי בספורט,ריצות,משחקי כדור,שחייה וכו'
כבר שבועיים אני לא מתאמן ומופיעים לי כאבים קלים באזור הברכיים(לא בברך ספציפית אני חושב)ברגל שמאל בעיקר והיה גם ממש מעט בימין.
1.האם הכאבים יכולים להיות בגלל שהגוף רגיל להתאמן ופתאום יש הפסקה מוחלטת?
2.האם הכאבים יכולים להיות בגלל שהייתי רגיל לרוץ על דשא ושינתי את המשטח לחוף ים ואדמה כבושה?משה בעצבים שמעתי שיכול להיות.
מעומס יתר זה לא,אני חושב,כיוון שבחודש האחרון העומס היה ממש נמוך.
ועוד משהו,אתמול עשיתי אימון כוח דיי קל לרגליים,שוב אחרי שבועיים שלא התאמנתי לרגליים או עשיתי פעילות,ואחרי כמה שעות הופיעו לי כאבים ברגל שמאל בצד ימין של הברך(הצד הפנימי)
כאב בזמן שאני הולך בלבד ,בזמן שאני מיישר את הרגל ומפעיל כוח,כאילו משהו מכווץ.הכאבים נמשכים עד עכשיו(יום למחרת כעבור יום שלם)רק כשאני הולך מיישר את הברך ומפעיל כוח.
3.זה האפשריות שזה יכול להיות?
תודהה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים
ד''ר שמי שגיב07/10/2009זכור י כאתלט בנבחרת ישראל באתלטיקה תמיד שהגעתי למחנות אימונים בוינגייט כאבו לי הברכיים. כל רופה אמר לי את הסיפור הידוע : יש לך דלקת, תנוח!
כיום , כרופה ספורט יש לי קצת יותר תובנות שגם קשורות לבעייתך. אכן במקום מגורי רצתי על משטחי כורכר וכביש ובוינגייט משטחי הריצה יותר חוליים. ריצה על חול יוצר מכניקה שונה בפעילות השרירים והפרקים מה שיוצר יותר עומסים או עומסים שונים על רקמות שלא רגילים לתנועה ולמאמץ ולכן מופיעים הכאבים. אלו כאבי הסתגלות.
יתכן שישנם גורמים נוספים התורמים לבעייתך ויש צורך בבדיקה מקצועית.
אני תמיד הייתי נפצע בפגרה. למה ? כי אז הגוף מקבל הזדמנות להחלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב אני
.....07/10/2009מצטער שאני שואל קצת יותר מדי.
כל החיים שלי ששיחקתי כדורסל,,התאמנתי טוב אך ללא עומס וגם לא מעט קפיצות.
כשלושה ארבעה חודשים שעשיתי ריצות ממש העמסתי כמעט כל יום רצה וריצות ארוכות מאוד,עד שנפצעתי,כאב ברגל ימין מתחת לברק בשריר של השוק.נחתי ושוב שחזרתי הופיעו לי כאבים קלים,אני נח כשבועיים וחצי וכרגע הופיעו לי כאבים בברכים,אני נורא פוחד שמהעומס שהצטבר יש לי שחיקה של הסחוס! הייתי אצל אוטופד לפני שבוע ומשהו-ממצאים בבדיקה-רגישות במישוש ברך rt+lt ללא חסר עצבי עם תנוות תקינות בגפיים וע"ש,לסג שלישי,srl שלילי .
ברגע שיש שחיקה של הסחוס קלה,בהתחלה שלה,כתוצאה מעומס,איפה הכאבים יהיו ואילו כאבים ומתי? ואם ויש מעט שחיקה של הסחוס,איך זה משפיע על העתיד האם אני אוכל לחזור ולהתאמן הדרגה בצורה אינטנסיבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברכיים
ד''ר שמי שגיב08/10/2009אתה שואל שאלות שלא ניתן בקונטקסט של פורום זה לענות לך.
זה ששיחקת כל החיים כדורסל רק מעיד על העומס והשחיקה המצטברת שהופעלו על פרקי הגפיים.
כל נחיתה מריבאונד או מג'אמפ שוט יוצרת עומסים עד פי 10 ממשקל גופך. אז תנסה לחשב את אלפי הטונות שהועמסו על הפרקים שלך.
נראה לי שאתה זקוק להכוונה יותר מקצועית ולא מעל פורום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי אבל שאלה אחרונה
אורי08/10/2009כשיש שחיקה,לנער,איפה אמור לכאוב?ומתי?
נפיחות ואדמומיות מחיוב שיהיה? איזה תסמינים יש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?