עקמת.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עקמת.
    דנה כהן
    07/10/2009

שלום,

אני בת 16, מגיל קטן אני סובלת מעקמת.
    בעבר העקמת שלי התאפיינה בעיקר חיצונית (בעמידה לא ישרה)
    שנה שעברה קיבלתי החלטה לנסות להתקבל לכיתת מצטיינים מבוקשת מאוד,
    מה שהצריך ממני להכפיל את השעות הישיבה שלי על ש'ב, לסחוב תיקים כבדים ולהפסיק להתאמן.
    אכן הצלחתי להתקבל, ומתחילת השנה אני לומדת בכיתה זו.
    אך אני יכולה להעיד בביטחון שמאז שהחלטתי ללמוד בצורה כ'כ אינטנסיבית,
    המצב של גבי התדרדר ברמות מטורפות-כיום כאבי גם הם תופעה יומיומית,
    אני חייבת לציין שדי הזנחתי את העניין, למרות שידעתי שיש לי בעיות גב, למרות שהרגשתי שיש כאבים..ממש לפני ימים ספורים לקחתי את עצמי בידיים, הבנתי שצריך לפעול עכשיו ומהר..כי הקושי בלימודים רק גובר לקראת הבגרויות ואני לא רוצה סיבוכים-לא רוצה שיבוא לי על חשבון הבריאות.
    בכל אופן, לפי בירורים שעשיתי..הבעיה העיקרית שלי היא שאני נורא גבוה (1.78) ובו בזמן נורא רזה וחלשה. אין לי שרירי גב, בטן ולכן הם לא מצליחים לעמוד בלחץ הגב.
    שאלתי היא- באיזה ספורט הכי כדי לי לעסוק על מנת לקבל תוצאות מהירות ואיכותיות בפיתוח שרירי הגב/בטן (חשוב לציין שחשבתי על שחייה) ? האם אצטרך לשמור גם על תזונה מתאימה ? וכמה זמן בממוצע יקח לי להגיע לתוצאות אלו?

תודה מראש, דנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עקמת.

הוספת תגובה

• עקמת

ד''ר שמי שגיב
    07/10/2009

עומסי הישיבה המצטברים לעומסים הרגשיים מנטאליים כתוצאה מהלחץ ודרישות הלימודים האינטנסיביים עלולים ליצור מתחים על עמוד השדרה שלך שמלכתחילה אינו בנוי לספוג עומסים כאלו.
    ישישבה מנוונת את שרירי הבטן ועמוד השדרה, ישיבה ובעיקר כפופה יוצרת עומסים מוגברים על חוליות עמוד השדרה. בכלל ישישבה זה ה"סרטן" של עמוד השדרה.
    לכן דאגי באופן יום יומי לתחזק את עמוד השדרה בתרגילים ובפעילויות מקבילות.
    מומלץ כל כ-20 דקות לקום ולהיתנועע, לבצע תרגילי מתיחות על הכסא
    ובכלל כדאי לך לנסות לרכוש GYM BALL כדור גומי גדול שניתן לשבת עליו.
    כל ספורט הוא טוב העיקר שתעשי! פילאטיס יכול להיות מענה ספציפי עבורך
    תזונה נכונה תמיד מועילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו