קיפוזיס וחד"כ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קיפוזיס וחד"כ
    דניאל
    15/10/2009

שלום
    אובחן אצלי קיפוזיס לפני מס' שנים שהיה מלווה בכאבי גב (גם בגלל העבודה) היתה הקלה מסוימת כי החלפתי עבודה.החלטתי כדי שהמצב לא ישנה אכנס לכושר לחזק תמערכות.:) מה שקרה לצערי בחדרכושר זה בדיוק ההיפך..הגב שלי..כמו סמרטוט.
    מה עושים?אני עושה לעצמי נזק?האים הקיפוזיס יכול להגיע למצב מכופף יותר..אני קצת מרגישה שזה הכיוון..
    האם אני יכולה להעמיס מוט מישקלים..?
    איך ניתן להגדיל טווח תנועה ,האם זה קשור לגמישות בגב עליון?(אני לא מצילחה לעשות שכיבות סמיכה לרדת עם הגב..רק עם ברכיים מכופפות ולא עד למטה.אותו דבר עם מכרעים)

המליצו על שיטת פאולה ,מהזה והאם זהבאמת יכול לפתור!תבעיה?
    אני אעריךאתשובה בהקדם. מאד כי אני קצת מיואשת כבר מפחדת שעושה לעצמי נזק יותר מתועלת.
    :)
    ולמי ניתן לפנות פשוט כל אחד מעביר למשיהו אחר..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קיפוזיס וחד"כ

הוספת תגובה

• קיפוזיס ופעילות גופנית

ד''ר שמי שגיב
    18/10/2009

ראשית, אין שום מניעה שאדם עם קיפוזיס יעשה כל פעילות גופנית, אך סביר להניח שלאור מצב עמוד השדרה שלך ניתן להניח שעמוד השדרה לא מתוחזק לא מבחינה טיפולית לא מבחינה ארגונומית ולא מבחינה של פעילות גופנית.
    לכן יש להתקדם שלב שלב. ראשית אייעץ לך ךהיבדק על ידי מומחה לעמוד שדרה ושיקום כמו ד"ר לכירופרקטיקה היכול גם לטפל בעמוד השדרה כי נראה שזה מה שאת זקוקה לו לפני שאת מתחילה כל פעילות וגם יכול להנחות אותך בתרגילי שיקום ויציבה וארגונומניה - הרגלי עבודה נכונים.
    בהמשך יהיה ניתן לעשות כל פעילות שרק תרצי ללא הגבלה. אך לפני כל זה חשוב לשקם את עמוד השדרה לפני שגורמים לנזקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו