אוסטאופרוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסטאופרוזיס
    עינב
    16/10/2009

שלום רב, אני בת 24, חולה מגיל 8.5 בדלקת מםרקים של ילדים.
    אני במצב טוב. רוקדת פעם בשבוע סלסה.

במשך כל שנות המחלה נטלתי סטרואידים מידי פעם ומטוטרקסט באופן קבוע.

לאחרונה רופאה אנדוקרינולוגית שלחה אותי לבדיקת צפיפות העצם.

התוצאות שקבלתי הבייתה הראו שיש לי אוסטאופרוזיס, אין לי מושג אם ברמה גבוהה או נמוכה.

צוואר הירך הT- -3.2 ובעמודה שדרה -4.

שלחתי את התוצאות לראומטולוג שלי והוא אמר שסימן שאני לא עושה מספיק ספורט.

למרות מצבי הטוב ידיוע לי שספורט יכול גם לגרום להתלקחות במפרקים שלי ואין לי מושג איזה סוג ספורט אני צריכה לעשות ע"מ לבנות א תהצם.

האם זהו תחומכם?, ממליצים לקבוע פגישה עם מומחה לספורט רםואי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאופרוזיס

הוספת תגובה

• אוסטיאופרוזיס ופעילות גופנית

ד''ר שמי שגיב
    21/10/2009

אין ספק שנטילת סטרואידים לאורך תקופה כל כך ממושכת פוגעת ומחלישה את העצמות. אוספטאופרוזיס נגרם ממגוון של גורמים:
    - חוסר פעילות או מאמץ גופני. מה שגורם להיתחזקות העצמות הוא עומס על עצמות הגוף
    - תזונה או יותר נכון חומציות יתר. במצב של חומציות בדם או בגוף, הגוף ישתמש במאגרי הסידן מהעצמות כדי לנטרל את ההשפעה ההרסנית של החומצה.
    לכן לאור גילך הצעיר יש לשקול מספר דרכים. ראשית האם ניתן להפסיק או להוריד את מינון הסטרואידים הפוגעים בך. שינויים תזונתיים- מעבר לתזונה בסיסית (הרבה ירקות) ופעילות גופנית (פילאטיס יכול להתאים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו