מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצימות האימון ודופק מירבימשה23/10/2009
חזרתי לפני כשנה בהדרגה לפעילות גופנית בתדירות ובעצימות די גבוה אחרי שנים רבות של חוסר פעילות.
אני כבן 43.
גובה 175 ומשקל 86 קילו, לא שמן אלא מאד שרירי ואתלטי.
דופק מינימלי במנוחה 44-46.
לאחרונה נתגלה אצלי לחץ דם גבולי שמגיע ל 140 על 90.
אני רץ כ 4 פעמים בשבוע בין 3-5 ק"מ + כ 2 ק"מ הליכה מהירה מאד בעלייה (סה"כ כ - 7 ק"מ).
בנוסף שוחה שחיית חתירה בקצב של כ19-20 דקות לקילומטר כ2-3 פעמים בשבוע.
אני משתמש בשעון דופק במהלך אימון הריצה ומגיע לדפקים גבוהים ביותר.
בחלק מזמן האימון אני מגיע אף ל 182-189 פעימות לקה. האימון נמשך כ50-55 דקות וממוצע הדופק 155. רוב האימון בדופק שמעל 160.
האם אני עושה משהו מסוכן?
האם אני טועה?
יש לציין שאני מגיע לדופק של 160 בקלות רבה. ההתאוששות די מהירה עם הפסקת הריצה ומעבר להליכה.
ההגעה לדופק גבוה אינה קשה ואיני מרגיש שום קושי מיוחד. גם בדופק 160 אני יכול לשוחח תוך כדי אימון.
אם אני אכן טועה, אשמח להמלצה איך כן לבצע את האימון ע"מ לשפר כושר ויכולת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצימות האימון ודופק מירבי
ד''ר שמי שגיב26/10/2009על פניו נראה שהכל קשורה אצלך ושאתה מתאמן נכון
לחץ דם יכול להיגרם כתוצאה מהצטברות של חומצות מטבוליות בדם הפוצעות את דפנות כלי הדם. כתגובה, הגוף משנע למקום סידן על מנת לנטרל את נזקי החומציות דבר הגורם להיסתיידות העורקים ומה שעלול לתרום לעליה בלחץ הדם.
נסה לא להגיע למאמצים אן-ארוביים שבהם יצור חומצת החלב גבוה. וודא שאתה אוכל תזונה בסיסית ושאתה שותה מספיק מים.
ריכוז חומצות מטבוליות בדם או בגוף והשלכותיהם על מערכות הגוף ניתן לעשות בעזרת בדיקת דם ייחודית תמונת דם מיקרוסקופית שאותה אני עושה במרפאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?