לחץ ונימול בכף הרגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ ונימול בכף הרגל
    שירה
    23/10/2009

אני מתעמלת כ 5 פעמים בשבוע בחדר כושר שם אני עושה 40-60 דקות של אירובי על אליפטיקל.
    הסיבה לאליפטי דווקא היא שיש לי רגלי X והיו לי בעבר דלקות וכאבים בברכיים מהליכה מרובה (דווקא בריצה פחות כואב ).
    הפעילות היא בעצימות גבוהה למדי. בדר"כ אחרי כ 5 דקות של פעילות אני מרגישה שהכף רגל שלי התנפחה ואני עוצרת ומשחררת את השרוכים.
    אחרי כ 20 דקות מתחיל מן נימול או לחץ לא נעים בכף הרגל.
    הדבר קרה עם הנעליים הנוכחיות וגם עם הקודמות - משתי פירמות שונות. הנעל מספיק רחבה והקשירה רופפת עד שלעיתים העקב כמעט יוצא מהנעל.
    הלחץ גבוה יותר על כף הרגל כאשר אני מעלה את השיפוע - ואז זה ממש כואב ולא נעים ומקשה מאוד להמשיך בפעילות. כאשר אני מעלה את ההתנגדות גם התופעה מתגברת אבל הרבה פחות מאשר בשינו השיפוע.

האם יש דרך להקל על התופעה? ממה היא נגרמת?

אולי חשוב לציין ש (1) אני סובלת מעודף משקל (1.72 ס"מ ו 90 ק"ג), אולם נמצאת בכושר מצוין (פעילות אירובית בעצימות גבוהה) ו (2) יש לי היפר לקסיטי שביום יום לא גורם לי לבעיות מלבד דלקת עקשנית וקרע חלקי בסופרספינטוס בכתף שמאל (נשלט ע"י תרגילים לחיזוק הרורטור קאף)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ ונימול בכף הרגל

הוספת תגובה

• לחץ ונימול בכף הרגל

ד''ר שמי שגיב
    26/10/2009

בזמן פעילות כף הרגל מתרחבת וזה כתוצאה מזרימת דם מוגברת לשרירי הרגליים. מרביתנו שורכים את הנעליים הדוק מדי ובכך מונעים את התרחבות הרגל מצב היוצר לחץ על עצמות המסרק וכתוצאה נלחצים העצבים. הרגל נוסף ובעיקר אצל נשים הוא רכישת נעליים קטנות למידת הרגל. אף אחת לא רוצה להיראות עם נעל גדולה. סביר להניח שכך גם המצב אצלך. אל תנסי להסתיר את גודל רגלך רכשי את הנעל המתאימה שהיא לפחות במספר או שתיים יותר גדולות מהמידה הרגילה.
    די יתכן שאת גם זקוקה למדרס ביומכני(אשמח לעזור)
    כשאת מדבשת השתדלי לא לעשות POINT, כלומר הטיית הרגל כלפי מטה זה יגרום להחלקת הרגל פנימה אל הנעל ויגרום ללחץ על קדמת כף הרגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי רק המדרס....

שירה
    26/10/2009

אני לא עושה פוינט, אלא להיפך (פלקס) ובתגובה השוקיים והגלוטאוס שלי נוטים לעבוד קשה.
    אני מידה 42 בנעליים כבר מגיל 14 כך שאין סיכוי שאני אקנה מידה קטנה או צרה מדי.
    מאז ומעולם נעלתי רק את מידתי ואני לא אוהבת לסבול בכפות הרגליים.

ציינתי גם שאני רוכסת את השרוכים מאוד רופף, בכל מיני שיטות שמפיעלות פחות לחץ על כף הרגל - ועדיין אין הטבה.
    אולי הסבר היחידי שיעזור זה מדרס.... תודה על העצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו