מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ ונימול בכף הרגלשירה23/10/2009
אני מתעמלת כ 5 פעמים בשבוע בחדר כושר שם אני עושה 40-60 דקות של אירובי על אליפטיקל.
הסיבה לאליפטי דווקא היא שיש לי רגלי X והיו לי בעבר דלקות וכאבים בברכיים מהליכה מרובה (דווקא בריצה פחות כואב ).
הפעילות היא בעצימות גבוהה למדי. בדר"כ אחרי כ 5 דקות של פעילות אני מרגישה שהכף רגל שלי התנפחה ואני עוצרת ומשחררת את השרוכים.
אחרי כ 20 דקות מתחיל מן נימול או לחץ לא נעים בכף הרגל.
הדבר קרה עם הנעליים הנוכחיות וגם עם הקודמות - משתי פירמות שונות. הנעל מספיק רחבה והקשירה רופפת עד שלעיתים העקב כמעט יוצא מהנעל.
הלחץ גבוה יותר על כף הרגל כאשר אני מעלה את השיפוע - ואז זה ממש כואב ולא נעים ומקשה מאוד להמשיך בפעילות. כאשר אני מעלה את ההתנגדות גם התופעה מתגברת אבל הרבה פחות מאשר בשינו השיפוע.
האם יש דרך להקל על התופעה? ממה היא נגרמת?
אולי חשוב לציין ש (1) אני סובלת מעודף משקל (1.72 ס"מ ו 90 ק"ג), אולם נמצאת בכושר מצוין (פעילות אירובית בעצימות גבוהה) ו (2) יש לי היפר לקסיטי שביום יום לא גורם לי לבעיות מלבד דלקת עקשנית וקרע חלקי בסופרספינטוס בכתף שמאל (נשלט ע"י תרגילים לחיזוק הרורטור קאף)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ונימול בכף הרגל
ד''ר שמי שגיב26/10/2009בזמן פעילות כף הרגל מתרחבת וזה כתוצאה מזרימת דם מוגברת לשרירי הרגליים. מרביתנו שורכים את הנעליים הדוק מדי ובכך מונעים את התרחבות הרגל מצב היוצר לחץ על עצמות המסרק וכתוצאה נלחצים העצבים. הרגל נוסף ובעיקר אצל נשים הוא רכישת נעליים קטנות למידת הרגל. אף אחת לא רוצה להיראות עם נעל גדולה. סביר להניח שכך גם המצב אצלך. אל תנסי להסתיר את גודל רגלך רכשי את הנעל המתאימה שהיא לפחות במספר או שתיים יותר גדולות מהמידה הרגילה.
די יתכן שאת גם זקוקה למדרס ביומכני(אשמח לעזור)
כשאת מדבשת השתדלי לא לעשות POINT, כלומר הטיית הרגל כלפי מטה זה יגרום להחלקת הרגל פנימה אל הנעל ויגרום ללחץ על קדמת כף הרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי רק המדרס....
שירה26/10/2009אני לא עושה פוינט, אלא להיפך (פלקס) ובתגובה השוקיים והגלוטאוס שלי נוטים לעבוד קשה.
אני מידה 42 בנעליים כבר מגיל 14 כך שאין סיכוי שאני אקנה מידה קטנה או צרה מדי.
מאז ומעולם נעלתי רק את מידתי ואני לא אוהבת לסבול בכפות הרגליים.
ציינתי גם שאני רוכסת את השרוכים מאוד רופף, בכל מיני שיטות שמפיעלות פחות לחץ על כף הרגל - ועדיין אין הטבה.
אולי הסבר היחידי שיעזור זה מדרס.... תודה על העצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?