אימון אופניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון אופניים
    שלומי;;;
    25/10/2009

שלום,
    אני גבר בריא בן 33 בעל משקל עודף משמעותי (100 ק"ג על 175 ס"מ). הכושר שלי ירוד מאוד, למרות שעד לפני מס' שנים הייתי רץ באופן קבוע. לאחרונה רכשתי אופניי הרים לצורך חזרה לכושר. אני רוכב מוקדם בבוקר. מהנסיונות הראשונים שביצעתי לא סחבתי בכלל בעליות (מתונות יחסית) גם מבחינת סיבולת לב ריאה וגם סיבולת השריר. לאחר כחצי שעה של אימון (שברובו לא עליות) הייתי נשבר. אשמח אם תענו לי על מס' שאלות:
    1) האם לפי דעתכם זה נורמלי שאני בקושי סוחב בעליות?
    2) מה סרגל המאמצים המומלץ לאדם במשקל ובכושר שלי? (מבחינת זמן אימון או מרחק ושיפוע)?
    3) מה מומלץ לאכול לפני רכיבה (וכמה זמן לפני הרכיבה)?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון אופניים

הוספת תגובה

• אימון אופניים

ד''ר שמי שגיב
    26/10/2009

אכן לאדם במשקלך זה יהיה אך קשה לסחוב בעליות עם אופניים. כל ק"ג בעלייה מצריך מאמץ מוגבר עוד יותר. ממליץ לך בהתחלה לרכב רק במישור ולאט לאט לשלב מאוצים קצרים 1-3 דק כדי להעלות דופק. בהמשך שכושרך ישתפר ומשקלך ירד נסה שוב עליות ונראה שאז תוכל להיתמודד עם זה ביתר קלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו