מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבר מרוסק בשוק ומיניסקוס קרוענעמי פיינר16/11/2009
אני בת 48 ובמהלך משחק כדור סל שביתי את השוק וקרעתי את המיניסקוס. נאלצתי לעבור ניתוח בו שמו לי בשוק פלטינה ותפרו לי את המיניסקוס. היום עברו חודשיים מהניתוח, בעוד מספר ימים אני אוכל לדרוך בהדרגה. אני תמיד עסקתי בספורט והרבתי לטייל ומאוד מלחיצה אותי המחשבה שלא אוכל לחזור לפעולותי הקודמות. אני עושה פיזיוטרפיה והידרוטרפיה והדבר שהכי מדאיג אותי זה טווח הפעילות של הברך עד היום אני יכולה לכופף אותה עד 90 מעלות. (עבדתי עם c.p.m ). היום אני רוכבת עך אופניים סטטיות ומורידה בכל פעם את הכסא על מנת להגדיל את טווח התנועה ובכל זאת אני לא מרגישה בשיפור וכל יום אני צריכה כאילו להתחיל מחדש, זה מאוד מתסכל. מה עלי לעשות איך אוכל להגדיל את טווח הפעילות?. חוץ מזה אני מאוד מבולבלת כי יש לי המון יועצים יש כאלה שאומרים לי לא להתאמץ יתר על המידה ולנוח ואחרים שאומרים לי לעבוד ולהתאמץ עד כאב, איך יודעים מהיא הדרך המתאימה והיעילה ביותר עבורך? יש לי הרבה מוטיבציה ואני רוצה לחזור לפעילות מלאה ומצד שני אני לא רוצה להזיק לעצמי. אשמח לקבל עצות.
תודה נעמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר מרוסק בשוק ומיניסקוס קרוע
ד''ר שמי שגיב23/11/2009לכל פציעה יש חלון היזדמנות, שאני מקווה שעדיין לא פיספסת אותו, לאחר מכן הפציעה משתרשת ואז ההחלמה קשה יותר. כמובן לאחר ניתוח יש הצתלקויות והתדבקויות הגורמים לירידה בטווח התנועה. תרגילים חשובים אך לא פחות זה גם עיסוי רקמות עמוק על מנת לשבור את ההתדבקויות. הרבה עבודה על פטריה לגירוי המערכת העצבית (פרופריוספטורס)
בכל פציעה יש פציעה פיזית ופציעה למערכת העצבית. הפציעה למערכת העצבית גורמת להתקשחות מגננתית של המקום הפגוע. הזיכרון העצבי עדיין גורם להתקשחות המקום וכל עוד לא תשתחרר המערכת העצבית מהטראומה המקום יהיה מקובע. בנוסף, לאחר פציעה וניתוח, מערכת העצבית יוצרת דפוס תנועה הסתגלותי, שאף הוא לטווח הרחוק ימנע את שיקומו המלה של הברך.
יש צורך בגישה מולטי-מערכתית על מנת לשפר ולשקם את הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
נעמי פיינר24/11/2009דר שמי, ראשית אני מודה לך על ההתיחסות הרצינית, שנית אני מבקשת אם אתה יכול לפרט קצת יותר למה הכוונה בגישה מולטי מערכתית, על אלו טיפולים ובאיזו תדירות היית ממליץ.
שוב תודה נעמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום
ד''ר שמי שגיב25/11/2009זו כבר שאלה יותר מדי ספציפית וללא בדיקה יהיה קשה לאמוד תדירות הטיפולים.
אני אישית מתמחה בשיקום נירולוגי מוטורי ונעזר במיגוון שיטות טיפוליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, נעמי.
נעמי פיינר26/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?