שבר מרוסק בשוק ומיניסקוס קרוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבר מרוסק בשוק ומיניסקוס קרוע
    נעמי פיינר
    16/11/2009

אני בת 48 ובמהלך משחק כדור סל שביתי את השוק וקרעתי את המיניסקוס. נאלצתי לעבור ניתוח בו שמו לי בשוק פלטינה ותפרו לי את המיניסקוס. היום עברו חודשיים מהניתוח, בעוד מספר ימים אני אוכל לדרוך בהדרגה. אני תמיד עסקתי בספורט והרבתי לטייל ומאוד מלחיצה אותי המחשבה שלא אוכל לחזור לפעולותי הקודמות. אני עושה פיזיוטרפיה והידרוטרפיה והדבר שהכי מדאיג אותי זה טווח הפעילות של הברך עד היום אני יכולה לכופף אותה עד 90 מעלות. (עבדתי עם c.p.m ). היום אני רוכבת עך אופניים סטטיות ומורידה בכל פעם את הכסא על מנת להגדיל את טווח התנועה ובכל זאת אני לא מרגישה בשיפור וכל יום אני צריכה כאילו להתחיל מחדש, זה מאוד מתסכל. מה עלי לעשות איך אוכל להגדיל את טווח הפעילות?. חוץ מזה אני מאוד מבולבלת כי יש לי המון יועצים יש כאלה שאומרים לי לא להתאמץ יתר על המידה ולנוח ואחרים שאומרים לי לעבוד ולהתאמץ עד כאב, איך יודעים מהיא הדרך המתאימה והיעילה ביותר עבורך? יש לי הרבה מוטיבציה ואני רוצה לחזור לפעילות מלאה ומצד שני אני לא רוצה להזיק לעצמי. אשמח לקבל עצות.
    תודה נעמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שבר מרוסק בשוק ומיניסקוס קרוע

ד''ר שמי שגיב
    23/11/2009

לכל פציעה יש חלון היזדמנות, שאני מקווה שעדיין לא פיספסת אותו, לאחר מכן הפציעה משתרשת ואז ההחלמה קשה יותר. כמובן לאחר ניתוח יש הצתלקויות והתדבקויות הגורמים לירידה בטווח התנועה. תרגילים חשובים אך לא פחות זה גם עיסוי רקמות עמוק על מנת לשבור את ההתדבקויות. הרבה עבודה על פטריה לגירוי המערכת העצבית (פרופריוספטורס)
    בכל פציעה יש פציעה פיזית ופציעה למערכת העצבית. הפציעה למערכת העצבית גורמת להתקשחות מגננתית של המקום הפגוע. הזיכרון העצבי עדיין גורם להתקשחות המקום וכל עוד לא תשתחרר המערכת העצבית מהטראומה המקום יהיה מקובע. בנוסף, לאחר פציעה וניתוח, מערכת העצבית יוצרת דפוס תנועה הסתגלותי, שאף הוא לטווח הרחוק ימנע את שיקומו המלה של הברך.
    יש צורך בגישה מולטי-מערכתית על מנת לשפר ולשקם את הברך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

נעמי פיינר
    24/11/2009

דר שמי, ראשית אני מודה לך על ההתיחסות הרצינית, שנית אני מבקשת אם אתה יכול לפרט קצת יותר למה הכוונה בגישה מולטי מערכתית, על אלו טיפולים ובאיזו תדירות היית ממליץ.
    שוב תודה נעמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום

ד''ר שמי שגיב
    25/11/2009

זו כבר שאלה יותר מדי ספציפית וללא בדיקה יהיה קשה לאמוד תדירות הטיפולים.
    אני אישית מתמחה בשיקום נירולוגי מוטורי ונעזר במיגוון שיטות טיפוליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, נעמי.

נעמי פיינר
    26/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו