כאבי גב, כושר, ניתוח?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב, כושר, ניתוח?
    רועי
    23/11/2009

שלום רב
    לאחר שנשללה כי קיימת אצלי דלקת פרקים, אובחנה אצלי פריצת דיסק המלווה בקולקציה ציסטית בגובה L2-3. הקולקציה לוחצת בצורה משמעותית יותר על האזור מאשר הבלט. כמו כן הופיעו אצלי כאבים עזים בברך שמאל לתקופה מסויימת, אך כרגע נעלמו. MRI הוכיח כי הברך תקינה לחלוטין.

התייעצתי עם מספר רופאים לגבי אפשרות לניתוח-כמעט כולם הסכימו(וייס, גפשטיין), בעיקר
    בעקבות העובדה שישנה פגיעה נוירולוגית קלה ברגל שמאל.
    פרופסור אחד-מיירבוסקי- החליט שלא להמליץ על ניתוח, אלא להמתין ולראות כיצד המצב
    מתפתח- לבצע MRI בעוד חצי שנה ולבדוק בשנית. בעיקר בתקווה שהקולקציה הציסטית
    תיספג בגוף ועקב העובדה שלפי הגדרתו הפגיעה הנוירולוגית הינה קלה (העדר רפלקסים בברך שמאל, כוח תקין, העדר תגובה למגע בירך).
    כמו כן כרגע אין אני בכאבים בכלל.
    אני מבולבל ורוצה לשאול אתכם לדעתכם לנוכח המצב.
    כמו כן אני משרת בצבא הקבע ורוצה לדעת אילו פעילויות ספורטיביות אוכל לבצע- ריצות, מתח וכו', שכן הדבר היווה חלק משמעותי מחיי.
    תודה רבה
    רועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב, כושר, ניתוח?

הוספת תגובה

• כאבי גב, כושר, ניתוח?

ד''ר שמי שגיב
    25/11/2009

לפני שחותכים יש למצות את כל האופציות הטיפוליות השמרניות. כי ניתוח הוא לכ החיים. אם אין כרגע חסרים נירולוגיים משמעותיים עדיף לחכות ולעקוב אחתר התפתחות התהליך.
    אין שום מניעה שתחזור לעסוק בפעילות ספורט אך וודא שהיא לא יוצרת גירוי על עמוד השדרה.
    במצבך יש צורך בטיפול כל שהוא לשחרור המתח מחוט השדרה על מנת להקל על הלחץ העצבי. התובנות העכשוויות הם שזה לא דיסק הלוחץ אלה מתח לאורך חוט השדרה שיוצר את הלחץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רועי
    26/11/2009

תודה על התשובה המהירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו