כאבי שרירים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי שרירים
    דוד
    30/11/2009

שלום רב,
    לפני כ- 3 חודשים התחלתי באימונים אינטנסיביים לקראת מירוף חצי מרתון. יש לציין כי לפני כן לא בצעתי כל פעילות גופנית וכיום לאחר 3 חודשים אני מבצע אימונים של 15 - 20 ק"מ ריצה. ברור לי ואני מודע לכך כי סרגל המאמצים אינו נכון או מומלץ. עם זאת, אני מתכנן לרוץ בריצת במיני מרתון בעוד שבוע וחצי ולאחר מכן להמשיך בתוכנית אימונים מסודרת ומאוזנת יותר.

בשבועות הראשונים סבלתי בסוף כל ריצה מכאבים עזים באזור הקרסוליים שעברו לאחר יומיים/ שלושה. אט אט כאבי "העצמות" פחתו ולאחרונה החלו לקראת סיום כל ריצה כאבים באחד משרירי התאומים, התכווצות שנמשכת 3 - 4 ימים.
    א. האם יכול להיות שההתכווצויות בשריר נובעות מחוסר בנוזלים/ מלחים? אם כן, מה אתה ממליץ לקחת?
    ב. אם ההתכווצויות נובעות מעומס על השריר, מה מומלץ לעשות בטווח המיידי להקל על ההתכווצות ולבצע עוד מספר אימונים עד התחרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שרירים

הוספת תגובה

• כאבי שרירים

ד''ר שמי שגיב
    05/12/2009

התשובות לשאלותיך, כן, כן וכן
    יש לשתות לפחות ליטר על כל 17 קג משקל גוף
    יש להמליח את השתייה במלח סלעים או הימלאיה
    וודא לעשות מתיחות
    רוץ פחות בכביש ויותר בדרכי עפר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו