כאבים בכתפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בכתפיים
    ניר
    01/12/2009

שלום,
    עוד לפני גיוסי לצה"ל לקחתי חלק באמון לכושר קרבי. האימונים כללו ריצה וסטים של שכיבות סמיכה מתח מקבילים ובטן. לאחר שהשתחררתי המשכתי כרגיל עם האימונים וכך היה במשך כשלוש שנים לאחר השחרור.
    לאחרונה, התחלתי לחוש כאבים בכתפיים ולכן (כמו שנהגתי תמיד) הפסקתי את האימונים למספר ימים וחזרתי בשנית לבצע אותם. (במהלך השירות היינו עושים כל יום סטים של מתח מקבילים ושכיבות סמיכה והמשכתי עם זה גם לאחר השחרור). אבל הפעם הכאבים לא נעלמו. אני סובל מהם כבר מספר חודשים - חל שיפור בעוצמה של הכאב אבל אני עדיין לא מסוגל לחזור לשגרת אימונים.
    השאלה שלי היא מה ניתן לעשות עם המצב?
    כבר שנים שהייתי בשגרת אימונים ועכשיו כתוצאה מההפסקה אני מתחיל לעלות במשקל. ניסיתי שחיה אבל גם במהלך השחיה הכתפיים הציקו.
    הכאב הוא לא קבוע - הוא יותר מגביל את תנועותיי - רק במהלך אותן תנועות הכאב מורגש באופן פתאומי. הכאב מורגש באופן הכי אינטנסיבי כאשר אני מבצע שכיבת סמיכה.

בתודה מראש,
    ניר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכתפיים

הוספת תגובה

• כאבי כתפיים

ד''ר שמי שגיב
    05/12/2009

הכתפיים הם אזור מאוד מורכב מבחינה אנטומית ותפקודית. תנועת הכתף מורכבת משרירים רבים ומ - 3 מפרקים. כך שבכל בעיית כתף יש לבדוק ביסודיות את כל השרירים הפרקים והרצועות.
    מרבית פציעות נגרמות כתוצאה מעבודה לא סימטרית, חיזוק של שרירים מסויימים לעומת הזנחה של שרירים אחרים ולאורך זמן זה מהווה בעיה. לכן בשיקום הכתף יש לכלול חיזוק של שרירים שמטרתם ליצב את הפרק- שרירים אלו נקראים ROTATOR CUFF כדי לחזק שרירים אלו יש לעבוד עם גומייה (ראה דרך האינטרנט)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו