איזה ספורט כדאי לילד חלש?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איזה ספורט כדאי לילד חלש?
    רועי
    25/09/2007

הבן שלי בן 5 ונמוך לגילו וגם חלשלוש. אני רוצה שיעשה ספורט שיפתח לו את הסיבולת לב ריאה וגם את השרירים שכמעט לא קיימים אצלו. לאיזה ספורט כדאי לקחת אותו כדי להשיג מטרות אלו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איזה ספורט כדאי לילד חלש?

הוספת תגובה

• זהירות מונעת אסון

ד''ר גל דובנוב-רז
    25/09/2007

אתחיל מהסוף - כל ענף ספורט שהוא, מפתח סיבולת וכוח, במידה זו או אחרת. ילדים בני 5 בד"כ יאהבו מקצועות נפוצים יותר כגון אומנויות לחימה, כדורגל, שחיה וסוגי התעמלות שונים. חשוב שישתתף בחוג בו הוא נהנה ויתמיד, וחשוב שהמדריך ידע מה היכולות והמגבלות של ילדים בגיל זה תוך שמירה על משמעת בקבוצה לשם פיתוח המיומנות הספורטיבית. ועכשיו לחלק חשוב יותר - אני מציע לך בחום לא לקרוא לילד שלך חלשלוש... נסה להקרין דווקא את היכולות החיוביות שלו תוך עידוד. אל תנסה "לכפות" עליו ענף ספורט שלא יאהב רק כדי שאולי "יצמחו לו שערות על החזה" מהר יותר... אגב, במספר ענפים יש יתרון גדול למבנה גוף דקיק - התעמלות קרקע, קפוארה, שחיה וריצה למרחקים ארוכים הן כמה דוגמאות. קח את החיובי בו - ועצב אותו במקום לנסות להפוך אותו למה שאינו. תצליחו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו