מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שברי מאמץחן29/09/2007
שלום!
לפני כ8 חודשים סיימתי קורס מדריכות כושר קרביות בצה"ל.
כבר באמצע הקורס החלו לי כאבים בשוקה הקדמית בחלק הפנימי יותר של רגל שמאל.
הכאבים אובחנו בתחילה על ידי רופא כ-shin spilnt רק על ידי בדיקה גופנית.
לאחר מכן המשכתי לבצע ספורט והמשיכו לי הכאבים והחמירו וגם ברגל השניה התחילו אותם הכאבים.
לאחר סיום הקורס הלכתי לאורטופד והוא הפנה אותי למיפוי עצמות אך לאור הקרינה ותופעות הלוואי של הבדיקה ולאחר התייעצותי עם רופא העדפתי לוותר על הבדיקה ולבצע הפסקה
ממושכת בריצות ארוכות וקפיצות על מנת למנוע זעזוע ועומס לעצמות.
במשך 7 חודשים הייתי במנוחה וכיום חזרתי לרוץ והכאבים חוזרים.הכאבים מתרחשים בחלק האמצעי של השוקה ובפנימי ומתרחשים עם תחילת הריצה וביום שאחריי.
האם לדעתך מדובר בשברי מאמץ או דלקת או בכאב של שריר השוקה?
האם יש צורך במיפוי או ניתן לאבחן זאת אולי לפי בדיקת צפיפות עצם או משהו אחר ?
האם עליי להפסיק לרוץ לאור הכאבים ?
לתשובתך וייעוצך אודה
בברכת תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MTSS?
ד''ר נעמה קונסטנטיני29/09/2007אכן, המיקום, נסיבות ההופעה והתלונות הממושכות יכולים להתאים לשברי מאמץ. מצד שני - היינו מצפים שאחרי 7 חודשים של מנוחה, כפי שתארת, האזור יחלים, ולכן יתכן ומדובר במשהו אחר באזור, כגון MTSS -medial tibial stress syndrome - דלקת קלה באזור חיבורי שרירים לעצם. חשוב לדעת אם יש כאבים גם בהליכה או במנוחה, למשל בלילה.
לדעתי יש צורך בבדיקה גופנית טובה אשר כוללת גם את כפות הרגליים, שאר מפרקי הרגל והגב - כדי להעריך את היציבה שלך שיתכן וגורמת למנח לא נכון ולכאבים. לגבי הבירור - לא תיארת ממצאים של צילום רנטגן פשוט של שתי הרגליים - האם בוצע? זהו צעד ראשון וחשוב.
לאחר הבדיקה הגופנית הטובה והצילום, אם עדיין יש ספק לגבי האבחנה, ניתן לבצע מיפוי עצמות כדי לראות אם אכן ישנה דלקת באזור זה ולהבדיל בין שבר מאמץ לבין MTSS.
בכל אופן - אל תבצעי פעילות מכאיבה - אפשר לשחות או לרכוב על אופניים במקום זה. חזרה לריצה תהיה בהמשך, בהדרגה.
חג שמח, בהצלחה, ועדכני אותנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת רנטגן לכאבים בשוקה הקדמית?
חן30/09/2007שלום דר',
ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה והמקצועית.
הכאבים שאני חשה ברגל מתרחשים רק בעת ריצה וקפיצה ומופיעים מספר ימים לאחר מכן, בדר"כ לאחר קימה משינה או בעת לחיצה פיזית קלה על הרגל .
בעת הליכה אין כלל כאבים.
בדקתי את היציבה על ידי אורטופד והיא אובחנה כתקינה. האורטופד איבחן את הכאב כחשש לשבר מאמץ אך לא ביצעתי שום בדיקה המוכיחה זאת.
לשאלתך - לא בוצעה בדיקת רנטגן.
הוסבר לי ששבר מאמץ לא ניתן לראות על ידי רנטגן וגם לא דלקת אז מדוע בכל זאת הינך ממליצה על כך ? לא כדאי ישר לבצע בדיקת מיפוי ?
בברכת חג שמח ותודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט
ד''ר נעמה קונסטנטיני30/09/2007הצילום יכול להראות מגוון דברים - צריך רק לדעת לחפש אותם.
בהחלט אפשר לראות שינויים הקשורים לשבר, כולל את הפס הדק בעצמו. בנוסף, לא נהוג לעשות מיפוי בלי לראות קודם צילום פשוט המדגים את האנטומיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?