כאבים לאחר נקע בקרסול- כמה זמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר נקע בקרסול- כמה זמן
    גל בן דוד
    19/12/2009

אז זהו הסיפור
    נקעתי במהלך אימון כדוריד את קרסול שמאל, יש לציין שמעולם שלא נקעתי רגל, הנקע אירע עקב התקלות לא נעימה עם שחקן במהירות מאוד גבוה
    הכוונה היא שהיה דרוש הרבה מאמץ כדי לנקוע את הרגל, אני בחור מאוד חזק, מאומן היטב, והקרסול שלי איננה חלשה.
    בכל אופן, הרגל מאוד התנפחה, וכעבור שבוע אני חזרתי להתאמן ללא מגבלות, רץ כמו שצריך וכו'..
    אבל , וזה אבל מאוד מאוד חשוב לי, בזמן שאני מותח את הקרסול, ומבצע קצת מתיחות שלפני אימון ובכלל, אני מרגיש כאבים ברצועה שבגב כף הרגל
    כלומר כאשר אני מבצע "פוינט" ואני מכניס את הרגל קצת לכיוון פנים הגוף, אני מרגיש את הצד החיצוני של הקרסיל כלומר זה שמכוון לחוץ הגוף
    עדיין כואב, מדובר בשבועיים וחצי עד 3 אחרי הנקע.
    וכאן באה השאלה החשובה לי מאוד, למעשה כמה שאלות:
    א. האם יבוא יום, לאו דוקא בקרוב, שלא יכאב לי יותר ואני אחזור למצב הקודם של הרגל?
    ב. האם אני אחוייב להשתמש בתומך קרסול, אני שוקל קניה ושימוש בaircast airsport/a60
    ג. האם יש משהו לעשות במידה וככה סתם הקרסול לא תחזור לקדמותה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים לאחר נקע בקרסול- כמה זמן

ד''ר שמי שגיב
    20/12/2009

אם אתה עד כדי כך חזק אז סביר להניח שכך גם היה הנזק
    אין שום סיס\בה שלא תחס\זור במהרה למעגל האימונים ולהתאמן ללא כאב
    אך כל זה תלוי כיצד אתה משקם ומטפל בבעיה
    לכל פציעה יש חלון החלמה, באם זו מתפספסת אז אתה עלול למצוא עצמך בכרוניקה של בעיה
    יש לוודא שטווח התנועה משוקם, יש לוודא שלא מצטברות צלקות פנימיות ויש לוודא שיקום נירולוגי של הקרסול
    אני לא יודע על מצבך הקליני אך הייתי נמנע מיר-קאסק, זה מחליש את השרירים ופוגע בשיקום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי , עוד כמה שאלות קטנות

גל בן דוד
    23/12/2009

ראשית, תודה רבה על זמנך ועל התגובה
    רציתי לשאול בנוסף,
    איך אני יכול לאמוד את גודל הנזק
    אני שם לב שהכאבים ירדו המון יחסית אם כי אני מרגיש שהגיד התקצר
    אני מבצע באופן שוטף מתיחות לרצועה הספציפית ואני מרגיש שיפור בטווח תנועה שלה
    האם האיחוי של הרצועה הוא קבוע עתה, כלומר האם היא התקצרה וזהו
    או שמתיחה שלה תחזיר אותה למצבה הקודם
    או באופן יותר ישיר, הבעיה כרונית? כי אני מאוד חרד לעתיד שלי בספורט
    על כל פנים הזמנתי תור לאורטופד מתמחה בכף רגל וקרסול אך קוותי לתשובה שאולי תכין אותי במעט
    תודה רבה רבה על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו