דלקת באגן...?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת באגן...?
    מיקי
    02/01/2010

שלום רב,
    אני בת 24 ועושה פעילות אירובית כמו ריצה וקיקבוקס. לפני כחודשיים החלו לי כאבים באיזור צד ימין של האגן בעיקר אחרי פעילות ונגשתי לרופא ספורט. הוא קבע שיש לי היפר גמישות שזה אומר שיש לי נטייה לדלקות ועלי להמנע מהפעילות כרגע ונתן לי ארטופן למשך 5 ימים. הדלקת לא עברה ומאז כבר לקחתי עוד התרופה במשך 7 ימים. האם אתם ממליצים להמשיך לקחת אותה? מה כדאי לעשות מעתה? (ממתינה לתור לצילום....). אני כבר מעל חודשיים ללא פעילות והייתי ממש רוצה לחזור

תודה מראש
    מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת באגן...?

הוספת תגובה

• דלקת באגן

ד''ר שמי שגיב
    13/01/2010

אני לא הייתי מסתפק עם ההבחנה הזאת. מניסיוני נראה שקיימת חוסר סימטריה בתנועת האגן, דהיינו יתכן שצד אחד של האגן איבד את טווח התנועה כתוצאה מחבלה או עומסים וכתגובה הצד השני נאלץ לפצות ולהגביר את טווח התנועה. כתוצאה המקום שמבצע תנועת יתר חסוף יותר למתחים הגורמים לפציעה וכאבים.
    הורדת הדלקת כמובן לא פותרת את הבעיה המכנית. יש צורך בשיחרור האגן והחזרת התנועה לצג המוגבל על מנת להוריד מהעומס מהצד השני.
    טיפול כירופרקטי מאוד יעיל לסוג פציעה שכזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שאלה נוספת ברשותך...

מיקי
    16/01/2010

הרופא שלי הפנה אותי לפיזוטרפיה בקופת חולים, האם זה ייתן את המענה עליו אתה מדבר...? או שאתה ממליץ משהו אחר. אני ספורטאית מזה שנים רבות ומעולם לא סבלתי זמן כה רב מבעיה שכזו (4 חודשים)
    אני ממש מיואשת... אשמח להכוונה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי אגן

ד''ר שמי שגיב
    18/01/2010

אינני יכול לומר לך בוודאות כי זה תלוי בהכשרת הפיזיוטרפיסט ובגישתו הטיפולית
    אני מבין את תיסכולך, אך כרגע הכאבים, כפי שאת מבינה אינם הבעיה אלה להיפך, הם מצילים אותך מפני המשך פעילות העלול עוד יותר להחריף את מצבך.
    אכן את צריכה עזרה לא רק טיפולית את גם שיקומית והכוונתית לצורך שינויים במערך האימון
    אשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באגן

נעמה
    18/01/2010

שלום ד"ר שגיב,
    האם כירופרקטיה הוא טיפול משלים במקרה של דלקת באגן?
    אני רצה לא מעט ולפני כשבועיים החלו לי כאבים בצד שמאל (בכל הרגל- מהאגן ועד הבוהן). לפני כ-4 ימים הייתי אצל אורטופד שאבחן את הבעיה כדלקת.
    צד שמאל שלי בעייתי יותר כבר זמן מה ורציתי לדעת האם טיפול אצל כירופרקט (לאחר שתעבור הדלקת כמובן..) יכול לעזור עם הבעיה ויעזור במניעת דלקות בעתיד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת באגן

ד''ר שמי שגיב
    30/01/2010

הטיפול הכירופרקטי יכול מאוד להועיל. הטיפול הכירופרקטי אינו משלים, כי הוא מתייחס ישירות לשורש הבעיה, כאשר הטיפול התרופתי הינו סימפטומטי בלבד.
    הדלקת אינה הבעיה אלה תוצאה של נזקים מכאניים וכירופרקט מוודא שגופך פועל נכון מבחינה מכאנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו