מה עושים כשמותן כסל תפוס ? !!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים כשמותן כסל תפוס ? !!
    מישי
    03/01/2010

שלום רב,
    חצי שנה לאחר הלידה חידשתי את פעילותי הספורטיבית. ע"מ לחזק את שרירי רצפת האגן ואת הגב בחרתי בפילאטיס מכשירים והתחלתי בצורה מתונה מאד ובהדרכה צמודה בקבוצות קטנות. התחלת פעילות : יוני 2009. יש תרגילי בטן רבים , והרבה מהם הם על הגב כאשר הרגליים ב 90 מעלות.

כבר כחודשיים אני סובלת מכאבי גב מוחמרים , כאבי באגן , אי נוחות בהליכה באזור מותן כסל ( ממש מתחת לעצמות האגן ) ; כאבי הגב הם בגב התחתון, בגב באזור הכליות להערכתי ובחלק של הגב שסמוך לחוליות המותניות. יש ערבים בסוף יום עבודה ( מרביתו מול מחשב ) שאני ממש מתקשה ליישר את הגב ... ומתלוננת כל הזמן על כאבים .

כאשר אני מרימה את הברך למעלה יש אי נוחות של ממש באזור שמתחת לעצמות האגן וכמה שנשמע מוזר כאשר אני הולכת אני מרגישה את האגן " מרקד " כאילו שאינו מקובע במקום.

נועצתי עם קרוב משפחה , רופא צעיר שזה עתה סיים את לימודיו והוא אמר שלפי התלונות זה נשמע לו ששריר המותן כסל תפוס מאד ( היות ולא הייתי מורגלת במאמץ זמן רב )
    מה עושים ? לאיזה רופא פונים לטיפול ?? איך מקלים על הכאב ואיך משחררים את הכיווץ ?...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שריר מותן כסל תפוס

ד''ר שמי שגיב
    13/01/2010

כדי ששריר יתכווץ צריכה להגיע אליו פקודה שבדרך כלל מגיעה ממערכת העצבים. אין סיכוי ששריר יהיה במצב של כיווץ ללא פקודה עצבית.
    את יכולה לנסות למתוח את השריר אך כל עוד מערכת העצבית פוקדת על השריר להיתכווץ הוא ישאר כך.
    לרוב מערכת העצבים פוקדת על שריר כזה או אחר להיתכווץ כתגובה לעומסים, טראומות, וסביר להניח שהגוף שלף עבר לא מעט מאלו כתוצאה מההריון.
    טכניקה חדשנית ועדינה בכירופרקטיקה NETWORK SPINAL ANALYSIS יכולה לעזור לך ומהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו