פציעה בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פציעה בברך
    חנן
    05/01/2010

אני סובל מכאבים ברגל ימין שהחלו אחרי ריצה של 24 ק"מ (אני רץ יחסית מנוסה). הריצה לא היתה חריגה למעט אורכה ׁלפני כן רצתי 12 עד 21 ק"מ

אני אחרי מנוחה של כחודשיים ולא מרגיש שיפור (אחרי חודש רצתי וראיתי שהכאב קיים. גם כיום הכאב מלוה אותי בעיקר אחרי שהרגל מקופלת)

מאפיינים:
    בתחילה חשבתי שמדובר בגיד של צד פנימי של ברך של שריר הדו ראשי (ירך אחורית) אבל אני מרגיש שהכאב משייט ולפעמים כאילו הוא משוייך דווקא לתאומים בחלק העליון (שוק אחורית באיזור הברך)
    הכאב לא נקודתי ולא חד אבל בפירוש מגביל תנועה
    לפעמים הוא מגיע לחזית הברך (משמאל ומעט למטה מהפיקה) - שם גם כואב יחסית אם אני לוחץ
    הכאבס גם מורגש בחלק הנמוך פנימי של הדו ראשי (במקום שהשריר צר - מספר אצבאות מהברך)
    הכאב מופיע בעיקר כשהרגל מקופלת 90 מע' וכשהרגל ישרה לאורך זמן לרב אין כאב
    כשאני לוקח את הרגל אחורה כנגד חיכוך בקרקע זה כואב
    ניסיתי לחמם את המקום כל יום וזה לא שיפר את המצב
    הערה: הכאב הינו נסבל ולא חד אבל כאב

אשמח לדעת מה יש לי ומה מומלץ לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פציעה בברך

הוספת תגובה

• כאבי ברך

ד''ר שמי שגיב
    13/01/2010

אתה מנסה להבין מה נקרע, נמתח, כאשר זה רק הסימפטום או התוצאה. אם תדע איזה שריר נמתח איך זה בדיוק יעזור לפתרון הבעיה. מה שאתה רוצה לדעת מה גרם לפציעה כדי שזה ימשיך להיתקיים, כי נראה שאתה נכנס למצב של כרוניקה של פציעות ועל פניו נראה שהבעיה שלך לא כלל בברך אלה נובעת ממקור אחר. הברך זה רק המפרק, החוליה החלשה ששם זה בה לידי ביטוי.
    מחקרים מראים שעד כ- 85% מפציעות ברך נובעות מליקוי בכף הברך, אני הייתי בודק את הנחיצות לשינוי בנעליים עם תמיכה או מדרסים.
    כמו כן יש לבדוק את האם אתה רץ על משטחי כביש משופעים שעלולים אף הם לתרום לעומסים על הברך.
    בנוסף יתכן שגם קיימים ליקויים באגן או בגב התחתון.
    הברך זה המפרק בין כף הרגל לאגן ולרוב מושפע משתיהם. הבעיה האמיתית, לא הסימפטום, לרוב אינם כלל בברך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו