כאבים בריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בריצה
    מני
    08/02/2010

שלום
    אני רץ כ 10 ק"מ 3-4 פעמים בשבוע באספלט. אני רץ למעלה מחצי שנה.
    מבנה הגוף שלי רזה.
    אני מקפיד על מנוחה בין הריצות של לפחות 36 שעות.
    אני רץ עם נעלי ריצה וביגוד מתאים.
    יש לי כאבים בחלק האחורי של הגוף, בחיבור של רגל שמאל עם האגן מבפנים, באזור העכוז.
    במישוש, אין לי דרך להגיע לאזור הכאוב.
    הכאב מורגש בריצה עצמה וגם אחריה. הכאב לאחר הריצה רק כאשר אני הולך . בישיבה הוא איננו מורגש .הכאב דועך ככל שהזמן מהריצה האחרונה גודל אך אינו נעלם.
    ניסיתי להפסיק לרוץ למשך שבוע - אכן לא הרגשתי שום כאב, אך כאשר חזרתי לרוץ, חזר הכאב.
    הכאב נסבל, אך מגביל את התנועה.
    כיצד אדע אם זו דלקת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בריצה

הוספת תגובה

• כאבים בריצה

ד''ר שמי שגיב
    08/02/2010

כשיש כאב זה כמעט תמיד קשור בתהליך דלקתי
    אך דלקת זו אינה הבעיה, דלקת זה תהליך הריפוי של הגוף כתוצאה מליקויים תפקודיים או עומסים על הרקמות הרקות
    יתכן שמדובר במתיחה של שריר הדו-ראשי, יתכן שמדובר בשינויים באגן ואף יתכן לחץ מחוליות הגב התחתון
    ויש לבדוק את כול האפשרויות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב באזור העכוז.

אליעזר רוזן
    08/02/2010

שלום לך,
    יתכן מאוד שאתה סובל מ - Piriformis Syndrome !
    "הפציעה" הזו מגרמת בעיקר משתי גורמים: א' חוסר יעילות ביו מכנית ב' שגיאות אימון.

בקצרה זהו מצב שבו שרירי הפיריפורמיס נוקשים / קצרים מאוד ובכך גורמים לחיכוך עם עצב הסיאטיקה (וכמובן נגרמת גם דלקת באזור). מצב זה גורם לכאב באזור הישבן ויכול גם להקרין לאזורי הגב התחתון והירכיים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו