מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מרפק טניס בחדר כושרבני17/02/2010
שלום רב,
אני בן 47, מתאמן בחדר כושר שנים רבות, בעיקר משקולות
בזמן האחרון התחיל אצלי דלקת במרפק יד שמאל שמפריעה בתנועות מסוימות. עד כמה שידוע לי מדובר ב- TENNIS ELBOW (מרפק טניס), שכבר סבלתי ממנה בעבר.
כאשר אני שואל מתאמנים אחרים, וגם מדריכים, איך להתגבר על פציעה כזו, אז ישנם בעצם מספר גישות:
1. להמשיך להתאמן כרגיל
2. להמשיך להתאמן, אך בעומס מופחת (משקלים קלים יותר)
3. לנוח באופן מוחלט תקופה מסוימת, ואז לחזור להתאמן בהדרגה, בהתחלה עם משקלים קלים
השאלה, איזה גישה היא הנכונה ביותר?
במידה והאפשרות השלישית היא האידיאלית, אז כמה זמן מומלץ לנוח לגמרי מאימונים?
האם ישנם טיפולים נוספים שמומלצים בכדי לזרז את ההחלמה מהדלקת במרפק?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במפרק.
אליעזר רוזן17/02/2010שלום בני,
דבר ראשון TENNIS ELBOW הינה ברוב המקרים פציעת טניס! ממה שאני מבין אתה לא משחק טניס, לכן זו דלקת שנגרמה בעקבות עומס / אימון לא מבוקר (OVERUSE). בנוסף כנראה גם לא נתת מספיק זמן לריפוי מלא לנזק הקודם באותו מקום!
התשובה שלי הנה להמשיך להתאמן "רגיל" ללא עומס מיותר (עד סף האי נוחות בלבד) באזור הפגום.
כמו כן לשלב בזמן זה אימונים שלא עשיית בעבר.. ריצה - אופניים - קרוס וכו'.
לגבי טיפול.. סבלנות + מנוחה + קרח + טיפול פיזיוטרפי הנה התשובה. ישנו טיפול יותר מתקדם כיום אך אינו זול.. Shockwave Therapy שאמור לשפר מאוד את המצב אך אינו מבטיח הצלחה 100%.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן, אני לא משחק טניס
בני18/02/2010ממה שהצלחתי להבין, למרות שהתופעה נפוצה באמת אצל אנשי טניס, גם אחרים סובלים ממנה, בגלל סיבות אחרות.
ישנם תרגילים מסויימים כגון "לחיצה צרפתית" שאמנם יעילים מאוד לפיתוח השרירים, אך מצד שני עלולים לגרום לפציעות.
הייתי צריך להימנע לגמרי מתרגילים כאלה, אך כנראה שלא הספיק לי הלקח הקודם.
נראה לי שאקח עוד מספר ימי מנוחה (שמאוד הטיבו עם האזור הפגוע) ואחר כך אחזור להתאמן כעצתך
תודה רבה אליעזר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?