כאבי גב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב תחתון
    אפרת
    02/04/2010

אני סובלת מכאבי גב תחתון. הכאבים הם בינוניים ונמשכים רוב היום. מגבילים אותי בתנועה, בעיקר התכופפות והתרוממות. אני עוסקת בספורט במידה בינונית. ספיניניג כפעם פעמיים בשבוע שעה, וריצה בערך פעם בשבוע כשלוש ק"מ. אינני מעוניינת להפסיק את פעילותי הספורטיבית. מה נכון לי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• כאבי גב

אליעזר רוזן
    05/04/2010

שלום,
    אין לי הרבה נתונים, כמו גיל, מספר שנות אימון ועוד..אך ביקור אצל רופא ספורט / פיזוטרפיסט מקצועי יעזר בשלב ראשון.
    כמו ברוב המקרים, סביר להניח שהכאבים החלו מעומס יתר או אימון לא מבוקר מקצועי -- ללא חימום / מתיחות / חיזוקים (בטן + גב תחתון בעיקר) / הדרגה וכו'..אם הכן זו התשובה אז שינוי בתהליך האימון + ביקור כאמור יעזור.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון

ד''ר שמי שגיב
    07/04/2010

ראשית מפנה אותך למאמר בנושא באתר תחת ד"ר שגיב ,כאבי גב פריצת דיסק
    כשקיימת מגבלה בתנועה זה אומר שכרגע קיים עומס על מערכת העיצבית שכתגובה יוצר טונוס שרירי המגביל את תנועתך. טונוס זה נועד כדי להגן עלייך ועל גופך מפני יצירת נזק וחבלה חריפה יותר.
    אז ראשית הקשיבי לגופך, נסי קצת להרפות מתחים בגופך, גם על רקע רגשי-מנטאלי
    ורצוי שתגיעי לקבלת טיפולים כל שהם המאפשרים שחרור מתח מגופך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו