כאבי ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ברכיים
    ליאת
    18/04/2010

אני בת 32 אחרי 2 לידות בן 6 ובת 3.
    לפני כחודש התחלתי להתאמן במכון כושר,לפני כן לא הייתי בכושר. אני הולכת למכון בתדירות של 5 פעמים בשבוע - כמעט כל יום. ובעיקר מתאמנת 20 דק על מכשיר אליפטי ואח"כ נכנסת לחוג ספורט-פילטיס/שייפ/בוסו ושייפ וכד'. לפני 5 חודשים נפלתי לא נשבר לי שום חלק בגוף, אך נשאר לי כאב בברך שמאל שלפני האימון הייתי חשה אותו רק במצבים מסויימים וכעת אני חשה אותו גם כשאני הולכת וגם ברגל ימין.
    מזה כשבוע וחצי אני חשה כאבים בשתי הבירכיים כאשר הכאב מקרין לאורך המשך הרגל כלפי מטה.
    אני לא יודעת מה הסיבה ולכן אני פונה אליכם, האם ייתכן שהעמסתי על עצמי או האם המכשיר האליפטי לא טוב בשבילי. אנא תענו לי בהקדם אני חוששת שאני גורמת נזק לעצמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

אליעזר רוזן
    18/04/2010

שלום לך,
    הנפילה הייתה לפני הרבה זמן... כך שבגיל שלך (אם לא שברת כלום ולא היה משהו חריג)זה היה צריך כבר לעבור לגמרי עוד לפני שהתחלת להתאמן.

נראה לי שעומס גדול תוך תקופה קצרה גורמת לבעיה. 5 פעמים בשבוע אחרי כלום זה הרבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה אתה מציע לי לעשות? אשמח לדעת

ליאת
    18/04/2010

שלום שוב,
    אני לא יודע מה בדיוק את עושה אבל יהיה רעיון טוב להפחית מעט עומס מהברכיים + לחזק אותם במקביל (גם כל שרירי הרגליים) + מתיחות. תרגילי החיזוק חייבים להיות ייחודיים! לא יכול לפרט לך כאן.

לגבי עומס מהברכיים אז פחות ריצה או/ו מהירות שלה להפחית כמה שניתן תרגילים כגון SQUAT ודומה לו, אופניים לכוון מדוייק ומנוחה גדולה יותר בין התרגילים שגורמים לעומס על הברכים.
    זה לא אומר שמה שכתבתי להפחית לא טוב לעשות! ההיפך. רק מה, הדרגה והכוונה מקצועיות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

אליעזר רוזן
    18/04/2010

שלום שוב,
    אני לא יודע מה בדיוק את עושה אבל יהיה רעיון טוב להפחית מעט עומס מהברכיים + לחזק אותם במקביל (גם כל שרירי הרגליים) + מתיחות. תרגילי החיזוק חייבים להיות ייחודיים! לא יכול לפרט לך כאן.

לגבי עומס מהברכיים אז פחות ריצה או/ו מהירות שלה להפחית כמה שניתן תרגילים כגון SQUAT ודומה לו, אופניים לכוון מדוייק ומנוחה גדולה יותר בין התרגילים שגורמים לעומס על הברכים.
    זה לא אומר שמה שכתבתי להפחית לא טוב לעשות! ההיפך. רק מה, הדרגה והכוונה מקצועיות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

ד''ר שמי שגיב
    19/04/2010

כתוצאה מטרואמה ואולי כאב שהתלווה הגוף סיגל דפוס תנועתי (צליעה) שלרוב גם אינה מורגשת
    שינוי בדפוס התנועתי יצר כנראה עומסים על רקמות ושרירים שאינם מורגלים לכך ואט אט שיבש את התפקוד האופטימאלי
    בכול טראומה יש טראומה פיזית וטראומה למערכת העצבים. הטראומה העצבית ממשיכה לנהל את הגוף כאילו הוא עדיין בארוע ובכך את ממשיכה לחוות את אותם כאבים
    ממליץ לך להיבדק על ידי כירופרקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו