חזרה לריצה אחרי פגיעת סחוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לריצה אחרי פגיעת סחוס
    רן
    23/04/2010

שלום

אני טריאתלט אולימפי חובב ובנובמבר האחרון היתה לי פגיעת סחוס מפרקי דרגה 4 לכל העובי.
    כעת אני חודש וחצי בלי קביים כבר ולפי הרופא שעשה לי אוטרוסקופיה שכלל חיתוך המיניסקוס וטיפול בסחוס אני יכול לחזור לרוץ עוד חודשיים.
    כרגע אני עושה כל שבוע שני אימוני שחיה של 2 קמ , 3 אימוני אופניים שנים מהם אינטרוולים על טריינר ועוד 3 אימונים בשבוע של ריצה במים מתוכם אחד אינטרוולים.
    עם כל האימונים האלה הברך מרגישה מצויין ואני מרגיש יותר טוב עם כל שבוע שחולף.
    שאלתי היא לגבי חזרתי לריצה עוד חודשיים.
    באיזו צורה חוזרים לריצה ? (רק נפחים ואם כן אילו נפחים , האם אפשר גם אינטרוולים ואם כן החל מאיזה שבוע)
    האם יש לכם ניסיון עם רצים שהיתה להם בעיה דומה לשלי והאם הם חזרו בהצלחה לריצה?
    מה לדעתכם הסיכויים שלי לחזור לרמה תחרותית של ריצה (השיא שלי היה 2:47 בטריאתלון אולימפי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חזרה לריצה

ד''ר שמי שגיב
    24/04/2010

כול הכבוד על נחישותך
    ראשית ממליץ לך עד עמה שרק ניתן להמשיך במסלול שבו אתה נמצא, יותר שחייה יותר אופניים
    אט אט אתה יכול לשלב אימוני ריצה, גם התחל עם 10 דקות לא יותר ואולי 1-2 בשבוע ואט אט נסה להגביר את התדירות ל-3-4 פעמים בשבוע. אם זה ממשיך להיות בסדר אז נסה להעלות ל-15 דק ובהמשך ליותר
    בגלל הניתוח שעברתה ממליץ באימונים להתמקד בשחיה ובאופניים ופחות בריצה. אל תנסה לעשות נפחים בריצה בכלל מקסימום 50-60 דקות ונסה יותר לעבוד על אינטרוואלים.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

רן
    26/04/2010

תודה על התשובה

רציתי לשאול מדוע אינטרוולים פחות מזיקים מריצה איטית וארוכה.
    אינטואיטיבית זה אמור להיות הפוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה

איתי הר-ניר
    28/04/2010

יש להתייעץ אם סגנון חזה מתאים לביצוע לאחר הפגיעה בסחוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו