שאלה די דחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה די דחופה
    דור
    23/10/2007

שלום,
    שמי דור ולפני כשבוע נפלתי במדרגות ביתי, לאחר צילומי רנטגן ובדיקה אצל אורטופד נגלה שבר קטן בכף הרגל, קטן אך מונע מתפקוד תקין של הרגל. תמונת הרנטגן מיום המכה - http://img81.imageshack.us/my.php?image=legtr8.jpg
    בתקופה זאת אני נמצא באימונים והכנות ליום סיירות - יום שדה המתקיים במכון ווינגייט ובו נבחנות יכולותיו הגופניות של המלש"ב(מועמד לשירות ביטחון בצה"ל) על מנת למיינו ליחידות מובחרות בצה"ל. יום השדה המדובר יתקיים כבעוד חודשיים ועל מנת שיעבור בתקינות עדיף להגיע לשם עם כושר גופני טוב.
    לאחר ביקרות שנעשתה היום(שבוע לאחר המכה) אצל אותו האורטופד, נאמר לי כי עלי להפסיק את האימונים שלי(שלא נעשו בשבוע האחרון) לתקופה של כ-6-7 שבועות(משמע - כמעט חודשיים). כעט, מכיוון שאיני יכול לאמץ את רגלי בריצות לסוגיהן כפי שנהגתי לעשות לפני השבר איני יכול לפתח את כושרי הגופני.
    האם כיימת דרך מוסיימת לפתח את הכושר הגופני שלי במהירות ויעילות ללא ריצות לסוגיהן או שימוש אחר המאמץ את כף רגלי?(יש לציין כי כעת לאחר שבוע של מנוחה, הכאבים עברו ואני יכול ללכת רגיל ולבצע פעולות כפי שיכולתי לפני הפציעה.
    או לחלופין אשמח לדעת אם אוכל להקדים במעט את מועד חזרתי לאימונים.
    אשמח אם תוכלו לעזור
    בתודה מראש. דור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה די דחופה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    26/10/2007

למרות שצרפת את הצילום - הבדיקה הגופנית חשובה מאוד גם. נפיחות, רגישות, פגיעה בגידים העוברים באיזור ותפקוד בכלל - מאוד עוזר לבודק..
    הייתי ממליצה לדחות את יום הסיירות (יש כמה פעמים בשנה). אפשר לעשות קצת קרוס-טריינינג, אופניים או שחיה - אבל כדאי להגיע ליום הסיירות אחרי אימוני ריצה בכ"ז. הזהר מעודף המוטיבציה באימוניך - ואל תשכח שמנצחת שם יכולת העמידה והאופי שלך- ולא הכושר נטו. בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו