שברי מאמץ וצפיפות עצם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שברי מאמץ וצפיפות עצם
    יותם
    09/05/2010

שלום, ברצוני לשאול כמה שאלות..קצת רקע עליי:
    אני עוסק בתור מדריך אימון גופני בצה"ל..כל פעם שאני נכנס לתוכנית ריצה ולו הקלה ביותר אני מרגיש כאבים בעצמות השוקה הזהים לשברי מאמץ שהיו לי לפני הגיוס..בלי קשר לזה אני מעיד על עצמי כאחד בעל שרירי רגליים נורא חלשים, בצורה בלתי רגילה: קשה לי לעשות 20 עליות תאומים בלי שישרוף לי בשריר.

השאלות: 1. צפיפות עצם? כיצד אני משפר אותה, האם יש לזה תרופות או דברים כאלה?
    2. שברי מאמץ, אני יודע לפי מה שלמדתי בקורס איך למנוע אותם..אך הם תמיד חוזרים האם יש קשר בין שיפור צפיפות העצם למניעת שברי מאמץ?

אם יש המלצות של תרופות ו/או רופאים מומחים אני אשמח. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שברי מאמץ וצפיפות עצם

הוספת תגובה

• שברי מאמץ

ד''ר שמי שגיב
    09/05/2010

לבעייתך יש מספר גורמים:
    1 מכניים\אנטומיים. יתכן וקיימים ליקויים במבנה ותקפוד כפות הרגליים ויש לשקול נעל מתאימה ואף מדרס לפי מדת גבס
    2 מערך אימון. יש לבדוק שאינך מעמיס יתר על המידה ולבדוק את טוואי שטח הריצה.- רצוי לרוץ על משטחי דשא ושבילים ולדאוג לחיזוקים פרופריוספטיביים של הקרסול- תרגילי פטריה.
    3- יתכן וקיימת חומציות יתר הנובעת מתזונה רבת פחמימות וחלבון ומעט מסוגי מזון בסיסיים - ירקות. חומציות יתר גורמת לדלדול העצמות בכך שהגוף משתמש בסידן לניטרול החומצה.
    מקווה שזה עזר לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו