דופק גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק גבוה
    עטר
    13/05/2010

שלום
    אני בת 26 ומתאמנת 4 פעמיים בשבוע אימוני ארובי הכוללים ריצה (40 דק קצב 9.5) או הליכה בשיפוע גבוהה בנוסף אני מדריכת שיעורי עיצוב. שאלתי נוגעת בנושא הדופק : כאשר אני עושה את אימוני האירובי שציינתי אני מגיעה לדפקים שבין 160-170 ויש לציין שאין לי בעיה בנשימה או אני לא מרגישה מאמץ גדול, האם כדי לי להתאמן בדפקי אלו בהתחשב בעובדה שמתחת להם הפעילות אינה משמעותית? כדוגמא ריצה איטית מדי.ושאלה נוספת מה זה אומר על הכושר שלי? האם הוא נמוך עקב הדפקים הגבוהים?- (דופק המנוחה שלי הוא 50) או האם זה מצביע על דופק מירבי גבוהה? לסיום יש לציין שהמטרה שלי באימוני הריצה היא אירובית דהיינו ריצה למען שמירה על כש"ג ומשקל תקין.
    תודה
    עטר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק גבוה

הוספת תגובה

• דופק גבוה

ד''ר שמי שגיב
    14/05/2010

אל תנסי להיצמד לספרים ולטבלאת, כול אחד הינו אינדיבידואל ואת צריכה להיתייחס אל הנתונים שלך בלבד. אל תתאמני לפי הדופק אלה נסי להיות קשובה לגופך.
    זה שהדופק גבוה, יתכן כי את עדיין לא מאומנת בעומסים מסוג זה. הדופק במנוחה מעיד שאת במצב טוב. להיפך, ככול שהטווח בין הדופק במנוחה והדופק במאמץ גגול יותר זה מעיד על קיבולת גבוהה יותר.
    בנוסף, אינדיקציה חשובה אף היא, היא כמה מהר הדופק לאחר מאמץ חוזר לדופק במנוחה.
    נראה לי שעוד מספר שבועות הדפקים במאמץ יתחילו לרדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו