מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק גבוההעירית21/05/2010
שלום רב
אני בת 27, בכושר טוב, טונוס שרירים יחסית גבוהה, ואני חושבת שיש בעיה עם הדופק שלי
כשאני הולכת על הליכון במהירות 6.3-7 קמ"ש ובעליה בדרגה 4.5-5.5 הדופק שלי נע בין 153-164 וזה יחסית גבוהה (80 אחוז מהדופק המקסימלי שלי) בעוד שמבחינה גופנית אינני מרגישה מאמץ ניכר (אני מזיעה קצת אבל זה קצב שאני שומרת עליו למשך שישים דקות ולא מרגישה שקשה לי. אני יודעת שביחס לממוצע אני נחשבת לאדם בכושר טוב ולמרות זאת הדופק שלי ממש גבוהה, משהו בכל הנתונים לא מסתדר לי כי ההגיון אומר לי שאם אני עובדת ב80 אחוז מהדופק המקסימלי שלי אני צריכה להיות במצב של ממש מאמץ- אבל אני מגיעה לדפקים האלה ממאמץ שנחשב עבורי לסביר..
אם אני רצה על ההליכון בקצב של 9-10 קמש הדופק שלי יכול להגיע ל-175- 180 מריצה שאני פיזית לא מרגישה שהיא קשה לי מידי..
חשבתי שאולי מכשיר המדידה שלי לא טוב- אבל הנתונים שמתקבלים זהים במדידה במכשירים שונים..
יש סיכוי שתוכלו לעשות לי סדר בדברים? אני לא רוצה לעבוד בדפקים מסוכנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שדופק המנוחה שלי 70-73
עירית21/05/2010שכחתי לציין שדופק המנוחה שלי 70-73
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מנוחה גבוה.
אליעזר רוזן25/05/2010שלום לך שוב,
כאשר את אומרת דופק מנוחה למה את מתכוונת? בעמידה - בישיבה - באמצע היום וכו'.?
דופק מנוחה אמיתי מודדים רק בבוקר לפני היציאה מהמיטה! ברגיעה מוחלטת! מספר ימים ברצף (לא בזמן מחלה וגם רצוי לא אחרי אימון קשה בערב). אחרי כמה ימי מדידה עושים ממצוע.
אם זה מה שעשית אז באמת הוא גבוהה! שיפור סבולת ארוכה ישפר את המצב מאוד!!!
אחד הסימנים המדוייקים ביותר לשיפור הכושר הוא ירידת הדופק במנוחה.
לא ענית על מה שכתבתי בתגובה הקודמת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק גבוה
ד''ר שמי שגיב23/05/2010זה שציינת שטונוס השרירים גבוה מעיד על רמה מסויימת של סטרס מערכתי
זאת אומרת שמערכת העצבים מנוהלת מרמת מתח גבוהה
העלאת עומס במצבים כאלו יכולה לגרום לתגובה לא פרופורציונאלית היכולה להתבטא בעלייה חדה בדופק.
הייתי מציע עבורך להפסיק ולהלחיץ עצמך בכול הנוגע לדופק וכשאת מתאמנת נסי להנות ולהיות קשוובה ללב ולא למד דופק.
הייתי גם מציע לך לבצע תרגילי נשימה או כול פעילות התורמת לירידת הסטרס
ואולי גם טיפול להורדת המתח העצבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבט נוסף לדופק גבוה!
אליעזר רוזן24/05/2010שלום לך,
א' - אפשרות נוספת היא שדופק המירבי שלך הוא יותר מ - 193 (לפי נוסחה לא מדוייקת בכלל!). שניתן לבדוק אותו אך ורק במאמץ מירבי! (רצוי במעבדה).
ב' - אם במהירות 10 את מגיע ל- 180 ולא קשה (לא מתנשמת אפילו או רק קל מאוד) זו עוד "הוכחה" שהדופק המרבי שלך הנו גבוה יותר. אפילו 200 + זה לא חריג! רק לידיעתך הדופק המרבי שלי במעבדה (בוינגייט) בגיל 40 + היה 199 !!!
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?