מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בכף רגל ומעלהליאת27/05/2010
שלום, אני בת 32 והתחלתי להתעמל לפני כחודשיים מבכון כושר. יש לציין שנפלתי במדרגות לפני כחצי שנה ויש לי כאב בברך שמאל רק כשאני רצה הרבה או עושה סקווט (אין שברים).
כרגע יש לי בעיה אחרת: כאשר יש תרגיל לחיזוק הרגליים וצריך לעמוד על רגל אחת מתחיל לי כאב בכף רגל עליה אני דורכת באותו רגע והכאב רק מתחזק ועולה לכיוון הצד הפנימי של הרגל במעלה הקרסול, ואז מאוד קשה לי ואני מפסיקה את התרגיל. זה מאוד מפריע לי והייתי רוצה לדעת מה לדעתכם הסיבה לכאבים אלו. (דרך אגב זה נכון לשתי הרגליים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בכף הרגל.
אליעזר רוזן27/05/2010שלום לך,
חסרים מעט נתונים... האם הכאב מפסיק אם הפסקת התרגיל, האם זה מפריע גם בתרגיל אחר בעיקר ריצה או הליכה, האם יש משקל יתר ועוד...
א' - יתכן שיש לך SHINSPLINT (שלב לפני שבר מאמץ). נגרם מעומס יתר / אימון לא נכון.
ב' - יתכן נעלים לא מתאימות ואולי צורך במדרס.
ג' - יתכן שינויים / שבר / דלקת בכף הרגל או גב כף הרגל.
ד' - ממליץ לא לעשות תרגילים שגורמים לכאב / חוסר נוחות. כמו כן לשים קרח באזור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בכף רגל
ליאת01/06/2010אליעזר שלום
תודה על תשובתך
א. אין לי עודף משקל
ב.הכאב מפסיק כמה שניות לאחר הפסקת התרגיל
ג. אין לי כאבים בכפות רגליים בריצה/הליכה אלא רק בתרגילים שיש בהם מאמץ על רגל אחת (לצורך העניין הרגל שאני עומדת עליה באותו רגע) דוג' לתרגיל: אני עומדת על רגל אחת ומניפה את השנייה לאחור בניעות. כף הרגל הכואבת היא זו שאני עומדת עליה. ואני סובלת רק בתרגילים מעין אלו.
אם אני פונה לאורטופד יש אפשרות לדרוש צילום לאיזור כף הרגל ומעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בכף רגל
ליאת03/06/2010אנא תענו לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בכף הרגל
אליעזר רוזן07/06/2010אין לי תשובה לכל בעיה..
יתכן שאת זקוקה למדרס או שיש איזה בעיה ניורולוגית אחרת.
לבדיקה מעמיקה צריך לפנות לבעל מקצוע בנושא.
הפורום הנו להכוונה כללית ראשונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ברך
ד''ר שמי שגיב28/05/2010סביר להניח שהנפילה גרמה לשינוי בתפקוד מפרקי ושרירי הרגל. כשאנו נפצעים מערכת העצבים מסגל דפוס הסתגלותי, מעין צליעה, המשבש את התנהלותם התקינה של המערכת המוטורית. לרוב אנו לא שמים לב לכך וכעבור חודשים פתאום צצים כול מיני מיחושים.
העובדה שציינת שנפלת מעידה שאת יודעת שזה קשור לכך.
במצב זה יש צורך לשקם את המערכת הנירולוגית מהפציעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה טובה
רונית15/06/2010זה אולי ישמע מוזר אך אני כשהתחלתי מחדש להתעמל נפגשתי עם שחקן מקבוצה מפורסמת (אין לי את רשותו לומר איזו) והמליץ לי לקחת כל יום וונדר מומיו. ושגם הוא וחבריו לוקחים את זה. ודי מהר הפסיקו לי הכאבים והגמישות חזרה אלי, אז תנסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?