כאבים בכף רגל ומעלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בכף רגל ומעלה
    ליאת
    27/05/2010

שלום, אני בת 32 והתחלתי להתעמל לפני כחודשיים מבכון כושר. יש לציין שנפלתי במדרגות לפני כחצי שנה ויש לי כאב בברך שמאל רק כשאני רצה הרבה או עושה סקווט (אין שברים).
    כרגע יש לי בעיה אחרת: כאשר יש תרגיל לחיזוק הרגליים וצריך לעמוד על רגל אחת מתחיל לי כאב בכף רגל עליה אני דורכת באותו רגע והכאב רק מתחזק ועולה לכיוון הצד הפנימי של הרגל במעלה הקרסול, ואז מאוד קשה לי ואני מפסיקה את התרגיל. זה מאוד מפריע לי והייתי רוצה לדעת מה לדעתכם הסיבה לכאבים אלו. (דרך אגב זה נכון לשתי הרגליים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכף רגל ומעלה

הוספת תגובה

• כאב בכף הרגל.

אליעזר רוזן
    27/05/2010

שלום לך,
    חסרים מעט נתונים... האם הכאב מפסיק אם הפסקת התרגיל, האם זה מפריע גם בתרגיל אחר בעיקר ריצה או הליכה, האם יש משקל יתר ועוד...

א' - יתכן שיש לך SHINSPLINT (שלב לפני שבר מאמץ). נגרם מעומס יתר / אימון לא נכון.
    ב' - יתכן נעלים לא מתאימות ואולי צורך במדרס.
    ג' - יתכן שינויים / שבר / דלקת בכף הרגל או גב כף הרגל.
    ד' - ממליץ לא לעשות תרגילים שגורמים לכאב / חוסר נוחות. כמו כן לשים קרח באזור.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכף רגל

ליאת
    01/06/2010

אליעזר שלום
    תודה על תשובתך
    א. אין לי עודף משקל
    ב.הכאב מפסיק כמה שניות לאחר הפסקת התרגיל
    ג. אין לי כאבים בכפות רגליים בריצה/הליכה אלא רק בתרגילים שיש בהם מאמץ על רגל אחת (לצורך העניין הרגל שאני עומדת עליה באותו רגע) דוג' לתרגיל: אני עומדת על רגל אחת ומניפה את השנייה לאחור בניעות. כף הרגל הכואבת היא זו שאני עומדת עליה. ואני סובלת רק בתרגילים מעין אלו.
    אם אני פונה לאורטופד יש אפשרות לדרוש צילום לאיזור כף הרגל ומעלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכף רגל

ליאת
    03/06/2010

אנא תענו לי בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בכף הרגל

אליעזר רוזן
    07/06/2010

אין לי תשובה לכל בעיה..
    יתכן שאת זקוקה למדרס או שיש איזה בעיה ניורולוגית אחרת.
    לבדיקה מעמיקה צריך לפנות לבעל מקצוע בנושא.
    הפורום הנו להכוונה כללית ראשונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברך

ד''ר שמי שגיב
    28/05/2010

סביר להניח שהנפילה גרמה לשינוי בתפקוד מפרקי ושרירי הרגל. כשאנו נפצעים מערכת העצבים מסגל דפוס הסתגלותי, מעין צליעה, המשבש את התנהלותם התקינה של המערכת המוטורית. לרוב אנו לא שמים לב לכך וכעבור חודשים פתאום צצים כול מיני מיחושים.
    העובדה שציינת שנפלת מעידה שאת יודעת שזה קשור לכך.
    במצב זה יש צורך לשקם את המערכת הנירולוגית מהפציעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה טובה

רונית
    15/06/2010

זה אולי ישמע מוזר אך אני כשהתחלתי מחדש להתעמל נפגשתי עם שחקן מקבוצה מפורסמת (אין לי את רשותו לומר איזו) והמליץ לי לקחת כל יום וונדר מומיו. ושגם הוא וחבריו לוקחים את זה. ודי מהר הפסיקו לי הכאבים והגמישות חזרה אלי, אז תנסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו