קרע בלברום ושחיקת סחוס בירך- לשחות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע בלברום ושחיקת סחוס בירך- לשחות?
    אבינועם
    15/07/2010

שלום רב,

אני בחור בן 28, חובב ספורט (לפחות בעבר...)
    לפני כשנתיים עברתי הליך ארתרוסקופיה להטריית בליטה בעצם ותפירת קרע בלברום במפרק הירך. לאחר המשך כאבים, בדיקת MRA נוספת גילתה קרע בלברום ובנוסף נזק בסחוס האצטבולרי (לא ברור עם הקרע הנוכחי בלברום הוא בדיוק באותו מקום שהיה לפני הניתוח).
    כעת אני במצב לא מעולה בלשון המעטה - הפסקתי את הפעולות הספורטיביות היחידות שעשיתי שהן פילאטיס ורכיבה על אופניים - בגלל כאבים.
    האם מומלץ לשחות? שחיית חתירה כמעט ואינה מערבת תנועה ממפרק הירך ולכן נראית לי מתאימה(?).
    אני מתכוון להתייעץ עם רופא, אך עד שיגיע התור בעוד מספר חודשים אשמח לקבל תשובה כאן אם ניתן, כי הספורט חסר לי.

תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי ירך

ד''ר שמי שגיב
    19/07/2010

אני הייתי נמנע בכול מחיר מלהגיע לעוד ניתוח. כול ניתוח יוצר יותר ויותר נזקים עתידיים
    יש צורך בטיפולים שיקומיים ולבדוק מה כרגע גורם למפרק לתפקד באופן לקוי
    האם קיימת סטייה באגן? שינוי באורך רגליים? או אולי בעיה בגב או אף בכף הרגל ואולי יש צורך במדרסים
    כעט נסה לעשות כול פעילות שלא יוצרת כאב. שחייה מצויין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה! ובהמשך לזאת..

אבינועם
    19/07/2010

במידה ויש שחיקה של הסחוס וקרע בלברום, האם ניתן לשפר את המצב במקרים מסויימים גם ללא ניתוח? אני כרגע סובל מכאבים גם במהלך הליכה/עמידה ממושכות (גם לא ממושכות מאוד...)

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנסות

איתי הר-ניר
    22/07/2010

אתה יכול לנסות לבצע הסתה של העומסים.
    אני ממליץ לך לבקר ב APOS.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו