שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מישהו
    27/07/2010

שלום-רב,
    נקעתי כ- 5 פעמים את כף-רגל ימין שלי בחיי (כשאני אומר נקעתי הכוונה למתיחת הרצועות ועיקום כף הרגל כלפי חוץ - הפציעה הידועה והנפוצה בכדורסל). אני מודע לזה שחוזק הרצועות לא יחזור לחוזק המקורי ושהן ישארו חלשות יותר מבעבר. בנוסף, אני מרגיש שלכף-הרגל שלי יש "נטייה" גדולה יותר להתעקם יותר כלפי חוף וביתר-קלות. זה הגיע לרמה כזאת שאם אני בועט ממש חזק כדור, כף-הרגל מתנפחת (בצד ימין האחורי), ואם אקבל מכה חזקה יותר מכדור (כשבאופן יחסי לא תגרום לבן-אדם שעבר את המתיחות ברצועות האלו שום נפיחות ושום נזק), כף-הרגל שוב מתנפחת ואני נאלץ לשים קרח, תחבושת, להגביה את הרגל ואני מושבת כמה שבועות מפעילות ספורט. אם מסתכלים על כף-הרגל, אין שינוי כזה רציני בין כפות-הרגליים.
    1. איזה בדיקה יש לעשות כדי לדעת מהו הנזק? (שמעתי משהו על MRI).
    2. מה צריך לעשות כדי לחזק את הרצועות ברגליים ולהגיע למצב שכף-הרגל חזקה ושאני יכול לבעוט כאוות נפשי? (כשאני משחק כדורגל אני שם תחבושת אלסטית. זה עוזר. השאלה עד מתי?).

מצטער אם ההסבר שלי קצת ארוך.
    תודה-רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קרסול

ד''ר שמי שגיב
    31/07/2010

אכן נקעים חוזרים מחלישים את הקרסול וגורמים לחוסר יציבות העלולה לגרום לנקעים חוזרים
    לדעתי לא התייחסת במלוא הרצינות לבעייתך ולא טיפלתה ושיקמתה את הקרסול
    קרגע אין שום ערך לדעת מה הנזק אלא להתחיל תוכנית שיקום לקרסול
    הכוללת תרגילי חיזוק ותרגילי פטריה כמו כן יש לבצע טיפולים לקרסול להחזרת התנועה ושבירת רקמות הצתלקות
    יתכן גם צורך במדרסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו