מרווח עצמות תקין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרווח עצמות תקין
    יוני
    05/08/2010

שלום!
    אני בן 37, רץ כבר הרבה שנים, ללא בעיות מיוחדות. 15 ק"מ, פעמיים בשבוע. לאחרונה החלו אצלי כאבים מתחת לפיקה. התחלתי לרוץ עם מגן ברך, וזה עוזר. הכאב עדיין קיים, אבל הוא עמום יותר.

בצילומי ברכיים מדווח כי המרווח בין העצמות תקין, כך שהאורתופד אומר שעל פניו זה לא שחיקת סחוס.
    כשהתעקשתי להבין מה הבעיה, ואם אני לא גורם נזק כשאני רץ למרות הכאבים - הוא שלח אותי לצילום הדמיה.
    יש לי שתי שאלות:
    1. האם סכנת הקרינה (הבנתי שמזריקים חומר רדיואקטיבי) היא משמעותית?

2. האם יש בדיקה אחרת, או משהו אחר שאני יכול לבדוק לפני שאני פונה להדמיה?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרווח עצמות תקין

הוספת תגובה

• דלקת בברך

אליעזר רוזן
    05/08/2010

שלום,
    נראה לי שאתה מבזבז יותר מדי זמן עם רופאים.!
    מה שיש לך זו דלקת בברך מתחת לפיקה או בגיד של הארבע ראשי מתחת לפיקה. הטיפול הוא הפחתת עומס, חיזוקים ייחודיים של הברך, קרח, נעלי ריצה מתאימות (הדגש הוא על מתאימות!), אולי צורך במדרס, מתיחות לפי ואחרי הריצה (לא כמה שניות!) להשתדל לא לבצעה ירידה לשפיה SQUAT עם עומס ובכלל כפיפות חזקות של הברך.
    התחבושת לא תעזור לך יותר מדי, גם לא כדורים נגד דלקת.
    ובצילום ההדמיה יראו פשוט דלקת.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוני בדיקה

ד''ר שמי שגיב
    06/08/2010

מה בדיוק התועלת בידיעה של הבעיה
    תוצאות הבדיקה לא ישנו במאומה את אופי הטיפול ולכן לא קיימת שום הצדקה קלינית לבדיק ואף נהפוכו יכולה לחסוף אותך לקרינה מוגברת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשניכם. לגבי הקרח - מה עושים

יוני
    13/08/2010

עם זה בדיוק?
    ואיפה אני יכול למצוא תרגילים מתאימים לחיזוק הברך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו