תופעות לוואי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי
    ben
    12/11/2007

בעבר סבלתי מפצעי אקנה בגב. עד שלפני כשלוש שנים לקחתי רואקוטן למשך חצי שנה, ומאז כמעט ונעלמו הפצעים בגב.

לפני כשלושה שבועות התחלתי להתאמן במכון כושר, וכן לשתות לפני ואחרי אימון אבקת גיינר (חלבונים ופחמימות). וגם אני לוקח מולטי ויטמין (אלפא ספורט), ומאז חזרו לי פצעים בגב באופן מטורף מכוער ומטריד.

אני שותה גיינר שלוש פעמים בשבוע לפני אימון כ- 100 גרם ואחרי אימון כ- 130 גרם. זה חשוב לי כדי לעלות במשקל (אני די רזה) ובמסת השריר.

האם פצעי האקנה זה כתוצאה מהאבקת גיינר? האם עלי להפסיק לשתות גיינר, או רק להמעיט בכמות? או שאולי זה בגלל המולטי ויטמין?
    האם פצעי אקנה כתוצאה ממולטי ויטמין או מגיינר היא תופעה מוכרת?

בקיצור מה עושים?

ותודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תזונה בלבד - בלי אבקות!

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    19/11/2007

פצעי האקנה נגרמים בין היתר עקב הורמונים גבריים. ההורמונים מופרשים במאמץ, ולכן האקנה חזר. אפשרות נוספת היא תמיד כי האבקה מכילה גם סטרואידים אנאבוליים - שגם הם גורמים לאקנה. בכל מקרה - אם רק התחלת להתאמן - מי דחף לך את כל השטויות המיותרות האלה? תזונה נבונה היא כל מה שצריך כל ספורטאי, ואין כל צורך בתוספים למיניהם. זו עמדת מספר ארגונים גדולים העוסקים בתזונת ספורט - כולל הועד האולימפי הבנילאומי.
    לגבי חזרת האקנה - שוב אל רופא העור שלך, אולי תחזרו לכדור או למשחה מקומית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו