תסמונת שוירמן והליכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת שוירמן והליכות
    ארבעים פלוס
    06/08/2010

שלום לכם.

אני בן 43
    גובהי 184 ס"מ
    משקלי 80 ק"ג

אלה היו פחות או יותר הנתונים מאז עשרים ואילך.

מאז ילדותי הייתי ספורטאי:

כדורסל
    ג'ודו
    גלישת גלים

בגיל העשרה עברתי לריצות ללא שום הבנה לגבי תזונה, מתיחות וכו'. הדבר היחיד שתמיד הקפדתי עליו היה הדרגתיות עולה. ככלל הפעילות לא הייתה רציפה אלא בתקופות
    בגיל 14 לערך היו לי כאבים בעקבים ואובחן פיצול בגיד העקב. זה עבר(אמרו שצריך להפסיק פעילות לחצי שנה..)

הפסקתי פעילות ריצה לעשר שנים ואחרי הצבא חזרתי..פעמיים שלוש בשבוע עד שהגעתי ל- 18 ק"מ רצוף. רגל שמאל הייתה נרדמת לי באמצע הריצה ולכן הפסקתי שוב.

כעבור כמה שנים בגיל 28 חזרתי לריצות ואז התחילו לי כאבי גב תחתון..

בצילום ע.ש.מותני מ- 1999 נמצא כי:
    "גובה חוליות D12,D11 נמוך בחלקו הקדמי עקב קומפרסיה"

בסריקה טומוגרפית גבי מותני סקראלי מינואר 2002 נכתב כי:
    "זיזים קדמיים בשולי גופי החוליות.
    מודגמת סקלרוזציה של האספקט הקדמי של D11 ,D12 "
    על פי הצילום הזה אבחן האורטופד כך:
    "ידוע על סימני שוירמן ובצילומים נזק של שוירמן בחוליות 1L 12D . תנועות ע"ש מותני מלאות ואין סימני חסר נוירולוגי"

הפנה אותי לפזיוטרפיה להדרכה בתרגילי גב.

בבית החולים הפיזיוטרפיה הייתה בעיקר מה לעשות בבית..
    אבל ביוזמתי הלכתי לפיזיוטרפיסט ברמת אביב שהיה טריאטלוניסט, באותה שנה הוא נהרג ברכיבת אפניים) והוא החליף לי לנעלי סאקוני, לימד אותה את תרגילי הבטן העמוקה וגם שלח אותי לכירופרקט בירושליים של קבוצת הטריאטלון שם הייתי אצלו כעשרה טיפולים..

הכל, ללא הועיל!

מאז עברתי רק להליכות, אך תרגילי הבטן העמוקה והמתיחות אינם מועילים ואני הולך עם לחץ בגב התחתון שדורש ממני כל הזמן להילחם בנטיה של הבטן לבלוט החוצה, ואת זאת אני עושה על ידי הכנסת הבטן פנימה וכיפוף קל קדימה.

אני מכור להליכות..ניסיתי שחייה, אך זה היה נורא..המצב רק מחמיר..

למי ללכת? מי יעזור?

לאחרונה גם החלו כאבים בברך ימין

מה עושים????????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת שוירמן והליכות

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר שמי שגיב
    06/08/2010

סביר להניח שעל פי הנתונים מדובר בתהליכים שחיקתיים הנובעים מהילדות או ההתבגרות שלך
    נראה שעמוד השדרה שלך נמצא בדחיסות ויוצר לחץ על החוליות הגורם לשחיקתם
    דחיסות של עמוד השדרה יכולה להתפתח כתוצאה מליקויים ביציבה אך גם מבעיות רגשיות וכמו כן בדימוי העצמי.
    בכול מקרה בכדי שעמוד השדרה יהיה בדחיסות חייבת להגיע הוראה ממערכת העצבית וזו נראה נתונה תחת מתח לא מעט שנים
    כירופרקט טוב יכול להועיל לך בעבודה על שחרור התמח השדרתי והעצבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו