מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארתרוסקופיה של הירך - פעם שניה?אבינועם30/08/2010
שלום רב,
לפני כשנתיים עברתי ארתרוסקופיה בירך כתוצאה מקרע בלברום. בניתוח בוצעה הטריה של הלברום, וכמו כן הורדה בליטה גרמית בגבול שבין ראש וצוואר הפמור בחלקו העליון החיצוני.
לאחר המשך כאבים ומצב אף גרוע יותר מזה שהיה לפני הניתוח מבחינת כאב, ביצעתי לפני כ-10 חודשים בדיקת MRA, שם התגלה כי ישנו עדיין קרע בלברום (איני יודע אם מדובר באותו הקרע בדיוק או קרע חדש).
רק עכשיו ביצעתי צילום רנטגן נוסף, שם התגלה כי יש בליטה בחלק האצטבולרי של המפרק (כאמור בניתוח הקודם הורדה בליטה בחלק הפמורי). מהסתכלות על הצילום ועל ה-MRA הומלץ לי על ביצוע ארתרוסקופיה חוזרת להורדת הבליטה ותיקון הלברום במידת האפשר.
אציין כי בבדיקת ה-MRA נמצא גם נזק בסחוס הירך (היה גם לפני הניתוח - לא ידוע לי אם ועד כמה התדרדר), וכי כעת התחושה במקום גרועה ממה שהייתה בעבר.
לאחר הניתוח עברתי טיפולי פיזיותרפיה, וכמו כן עשיתי פילאטיס עד לפני כמה חודשים למשך תקופה של יותר מחצי שנה על מנת לחזק את האיזור - בסופו של דבר הופיע כאב גם כתוצאה מחלק מתרגילי הפילאטיס.
אני בחור בן 28, אוהב לעשות ספורט ומאוד מתגעגע לאורך חיים פעיל מבחינה ספורטיבית.
שאלותי הן:
1. האם ישנן דרכים שמרניות יותר מניתוח לטיפול במקרה כמו שלי?
2. האם יש לחשוש מהעובדה שמדובר בניתוח שני? האם ההחלמה והפוטנציאל לנזק שונים בגלל שמדובר בניתוח שני? (ארתרוסקופיה...)
3. האם יש חשיבות לאם הקרע הנוכחי הינו אותו הקרע שהיה לפני הניתוח או קרע חדש?
אני יודע שבד"כ מומלץ להימנע מניתוח שני, אך אולי אין ברירה (?)
אודה מאוד על תשובותיכם!!!
אבינועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ירך
ד''ר שמי שגיב01/09/2010אכן כך, בגילך הצעיר יש להיזהר מאוד מניתוח חוזר
בכול פעם שחודרים פנימה בניתוח יוצרים לא מעט נזקים
אתה צריך להבין שאומנם קיימים כאבים ושינויים במפרק הירך אך יתכן ששם לא הבעיה
ויש צורך בבדיקה מערכתית מקיפה כדי לבדוק את
תפקוד כפות הרגליים
שינויים באורכי הגפיים
מנח האגן והאם קיים לחץ על חוט השדרה
צריך למצוא כול דרך שמרנית על מנת שלא תגיע שוב לניתוח ולהחזירך לתפקוד ושמירה על איכות חיים
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?