מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקות בארבע ראשיעמית31/08/2010
שלום, אני סובל כבר בסביבות החודשיים מדלקות ברגל ימין ב4 ראשי בצד ימין , וברגל שמאל ב4 ראשי בצד שמאל אני סובל מהכאבים כבר חודשיים, אני מתאמן בכושר קרבי , ובזמן הכאבים פשוט הורדתי הילוך אך המשכתי לרוץ , לאחר חודש ממש כאב לי הלכתי לאורטופד שהביא לי אטופן, נטלתי אטופן במשך 10 ימים והמשכתי באימונים. לא עזר, היום אני בטיפול בכדורים אחרים שמסתיימים בעוד ארבעה ימים. יכול להיות שהדלקות עברו, אבל במקרה שלא, יש הצעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות בשריר
ד''ר שמי שגיב01/09/2010לא כול כאב מעיד על דלקת
הייתי ממליץ לך להיזהר עם הנטייה לבלוע כדורים
כרגע הכאבים אומרים שיש בעיה ואם היית מעלים את הכאב אין זה אומר שגם פתרתה את הבעיה ואז היית מתעורר עם בעיה רצינית יותר
ראשית הייתי ממליץ להוריד מהעומס
המנע מריצה בעליות אך בעיקר מירידות
בצע הרבה תרגילי גמישות ל - ראשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה שלי
עמית02/09/2010עשיתי את זה כבר , לא עזר, מחר אני מסיים תטיפול בכדורים וכבר עשיתי כל מה שכתבת ואני לא רץ כבר שבועיים. מה לעשות ? תרגילי גמישויות נו ו.. ? מתי לחזור לאימונים? מה יש לי שם .. אני משתגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת ברצועת כסל-שוקה (ileo-tibial)
ד''ר רון גולן04/09/2010רצועת כסל-שוקה (ITB) היא רצועה של רקמת חיבור לאורך החלק החיצוני של הירך, מחיבורה לאגן ועד מתחת לברך. סימפטום שאתה מתאר נשמע כדלקת ברצועה , ומוכר לרצים, במיוחד כשמגבירים את הנפח השבועי באופן ניכר. עליך להכיר אותו וללמוד כיצד להקל בכאב ואף למנוע אותו.
עודף/סגנון ריצה לקוי יכול לגרום לשפשוף מוגבר של ה-ITB בעצם הירך בכיפוף הברך, במהלך הריצה, ולגרום לדלקת מקומית וכאב חד בצד החיצון של הברך ומעליה, כמעט תמיד באותה נקודה במהלך האימון. לעיתים, הכאב מלווה בתחושה של קנקים בברך.
ניתן למנוע זאת ע"י
1. גיוון תוכנית אימון והורדת עומס לסירוגין, כפי שהציע דר' שגיב
2. מסלול ריצה נוח- ריצה בצד הדרך גורמת לעיתים לרגל אחת להיות נמוכה מחברתה ומטילה עומס רב יותר עליה רגל. בחר משטח שטוח ללא מהמורות, בו רגליים פוגשות את הקרקע באופן אחיד
3. צעד הריצה חשוב- ככל שפותחים צעד קדימה, כך חייבים לשמור אותו בקו אחד עם מפרק הירך. כשצעד עוקב אחר קודמו, רגליים נוטות פנימה, עם עומס יתר על ה-ITB. רוץ כשהרגליים בקו ישר למפרק הירך, וכפותיהן ינחתו במרחק של רוחב אגן, זו מזו
4. תרגילי מסז' ומתיחה
א. שכב על צד ימין ושלב רגל שמאל לפניה, לשמירה על שווי המשקל.
ב. שים גוף גלילי (כמו קופסת כד' טניס) עטוף במגבת, מתחת לירך ימין
ג. שים ידיים על הרצפה והיעזר בהן לגלגל עצמך על המכל, קדימה ואחורה, לאורך הירך
ד. חזור על הפעולה 15-20 פעם, והחלף צד ע"מ לבצע מסז' ומתיחה גם של ירך שמאל.
במידב והבעכיה עדיין מציקה, בוא לאבחון וטיפול פיסיותרפי ב"מאוחדת ספורט", לקיצור תהליך החלמה ולימוד מניעתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרר
עמית05/09/2010אפשר לקבל מענה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות שלי
עמית05/09/2010טעות שלי ראיתי את המענה.. העניין הוא שהפסקתי את הכדורים והכאבים ממש גדלו.. אני לא רץ כבר שבועיים .. יום שישי היה לי אימון אופניים וזהו.. עדיין כאבים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת מענה מפורט, כולל סקירה והדרכה
ד''ר רון גולן06/09/2010נא לפעול בהתאם, כדי לראות תוצאות והחלמה
בברכת בריאות פעילה,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידכון והצעות
עמית22/09/2010לאחר 20 ימים של מנוחה מלאה .. חזרתי לאימונים באופן ממש קל .. היום עשיתי אימון שני כבר באופן כליל כולל תרגילי חיזוק לרגליים וריצה מאוד מאוד קלה לא לאורך זמן ארוך. בזמן האימון כמעט ולא היו לי כאבים אבל עכשיו יש לי כאבים בינוניים וכל היום שמתי קרח ומשחות ( ICEPOWER , BENGAY)
הצעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה חייב להיבדק- אין אבחון וירטואלי
ד''ר רון גולן26/09/2010רק לאחר בדיקה והתאמת תוכנית שיקום, תוכל לצאת לדרך חדשה ונכונה יותר עבורך
כל השאר, אלו השערות אותן ציך לאמת בדיקה וטיפול בהתאם
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?