מינון אינטרוולים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון אינטרוולים
    רן
    02/09/2010

שלום

אני מחלים מניתוח בסחוס הברך עקב פגיעה בסחוס ורץ כבר כחודשיים ואני חוזר בצורה הדרגתית.
    אני מתאמן לטריאתלון ספרינט ובעתיד לאולימפי.
    רציתי לשאול לגבי מינון הריצה שלי. כרגע אני עושה שני אימוני אינטרוולים בשבוע(6 פעמים 4 דקות במהירות 13.5 קמש שמגיע לדופק 190) ופעם בשבוע נפח של כ 35 דקות ובעתיד אעלה ל35 40 דקות. קראתי שאינטרוולים אמורים להיות כ 8 אחוז מהקילומטראג' השבועי ואצלי זה מעל 50 %.
    בגדול הברך מרגישה טוב. האם המינון הזה מקדם אותי מבחינת הריצה ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון אינטרוולים

הוספת תגובה

• טווחי אימון לטריאתלון

ד''ר רון גולן
    04/09/2010

אימוני אינטרוולים בריצה לא ישפר לך את המהירות בסף אנאירובי, ולכן לא יקדם אותך מבחינת מהירות בקטע הריצה. מאידך, אימונים אלו ישפרו סבולת לעומס גבוה.
    מאחר והתחום בו אתה עוסק הוא אירוע ארובי ארוך, מומלץ שתגדיל את מכסת אימוני הנפח והקצב שלך (E2-E3) על חשבון אימוני הפוגות (E4-E5)
    בברכת בריאות פעילה, רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לגבי ה E השונים

רן
    06/09/2010

תוכל להסביר מהם E2 עד E4

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לטווחי דופק לאימון

ד''ר רון גולן
    06/09/2010

E1 - אימון קל או אימון התאוששות
    E2 - אימון נפח (יותר קשה מקודמו, ויותר קל מאימון קצב, בד"כ 10 פעימות מתחת לאימון קצב)
    E3 - אימון קצב (אימון באזור הסף האנאירובי, שנועד לשפר קצב ריצה/רכיבה/שחייה וכד' באירוע ארוך)
    בקצב זה, צבירת חומצת חלב עדיין
    E4 - אימון אנאירובי או אימון הפוגות ארוכות (פארטלאק)
    E5 - אימון אנאירובי, עם הפוגות עצימות

את טוחי דופק אלו לאימון קובעים בבדיקת מאמץ שמאתרת את הסף האנאירובי. בד"כ זו בדיקת סף חומצת חלב לבד או ביחד עם מדידת צריכת חמצן מרבית (הספק אירובי מרבי)
    את כל הדיקות הנ"ל ניתן לבצע במכון שלנו - במאוחדת ספורט, ובעלויות נוחות יחסית

בברכת בריאות פעילה, רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו