מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שברי מאמץ ובעיות ברכייםשרון15/09/2010
שלום,
אני בן 20.
בילדותי אובחן לי OSGOOD SHLATERS בברך ימין בעיקר וגם קצת בברך שמאל. לרוב זה לא כ"כ מפריע, רק קצת רגישות יותר בברך ימין.
בבגרותי התחלתי להתאמן בריצה, חד"כ, מעט שחייה והתאמנתי גם לקראת הצבא. התפתחו לי שברי מאמץ בשתי הרגליים (אומת באמצעות מיפוי עצמות) והפסקתי להתאמן למספר חודשים. לאחר מכן ניסיתי לחזור בהדרגה, אך הכאבים חזרו. בנוסף, כאבי ברכיים פוקדים אותי בזמן הריצה וגם קצת אחריה.
בעיה נוספת שנתקלתי בה, היא איבוד תחושה(הירדמות, אך הרגל ממשיכה לתפקד, מעין הרגשה גם שהכף רגל "מתנפחת" אך למעשה נראית רגיל) ברגל ימין בעיקר, וכאבי גב תחתון בזמן ריצות ארוכות (מעל 5-6 קילומטרים ולעיתים יותר). נוירולוג הפנה אותי בעבר לCT אבל העדפתי להימנע מהקרינה כיוון שהבעיה לא הפריעה לי ברמה גבוהה במיוחד.
חשוב לציין שכיום אני חייל ועניין הכושר חשוב לי מאוד.
אשמח אם תוכלו להשיב לשאלותי:
האם מוכרת לכם בעית ההירדמות של הרגל? כיצד אוכל לבדוק בעיה זו לעומק? האם צילום הCT הכרחי לדעתם?
כיצד ניתן לבנות סרגל מאמצים מותאם? לאיזה מומחה עלי לפנות?
שקלתי שימוש בתומכים אורטופדיים לברכיים. האם עלי לשלב אותם מתחילת האימון? האם הם יעזרו למניעת הבעיות בברכיים או שהתומכים בעצם מונעים את חיזוק השריר? (איני רוצה להיות תלוי בתומכי הברכיים, אלא להיעזר בהם בשביל לבנות סרגל ולחזק את השרירים ואז בהדרגה להוריד את התומכים).
אילו תרגילי חיזוק אוכל לבצע לשרירים שתומכים בברכיים מבלי לפגוע בהם? האם יש קשר בין חוזקם של שרירים אלו להתפתחות בעיות הברכיים?
ברך ימין שלי עדין בולטת ומעט כואבת מהOS, האם מצב זה יעבור? האם יתכן כי נדרש ניתוח?
אני מצטער על השאלות הרבות.
אשמח אם תוכלו להשיב על השאלות או על חלקן.
בתודה רבה מראש,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף, התאמת נעליים ומדרסים
שרון15/09/2010קניתי נעלי ריצה של SAUCONY, נוחות לי מאוד.
האם יתכן שהן לא מתאימות לי ושאני צריך להתאים אותן לבעיות הנ"ל?
האם אני זקוק למדרסים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברי מאמץ ובעיות ברכיים
ד''ר שמי שגיב20/09/2010כדי שניתן יהיה לענות על כול השאלות הנ"ל באופן מקצועי יש גם צורך בבדיקה מקצועית
בגדול OS אינה צריכה ואמורה לגרום לכול הבעיות האלו אך יתכן שהיא גורמת לשיבוש בתפקוד המכאני של הרגליים
הרדמות ברגל יכולה לנבבוע מלחץ עצבי הנובע או מעמוד השדרה או אולי גם באזור השוק או הקרסול
יתכן ומדובר בתסמונת מדור- לחץ עצבי הנגרם משריר השוק
רצוי לשקול את נושא התאמת המדרסים
צילום CT לא הכרחי אך רצוי שתגיע בהקדם לטיפול כול שהוא
אין צורך בשימוש בתומכי ברכיים זה סתם מגביל ומציק
תרגילי על פטריה יכולים להועיל בחיזוק הברכיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?