פריצת דיסק בצוואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריצת דיסק בצוואר
    לורה
    21/11/2007

שלום
    אני בת 29, ולפני כשבוע בMRI התגלתה פריצה בדיסק C5-C6 ובלט בC6-C7 . אני רוכבת על אופניים מטפסת טיפוס צוקים ספורטיבי ועושה יוגה הכל בגדר תחביב, מה שכמובן לאחרונה עקב הכאבים הפסקתי, הומלץ לי על שחייה שזה ספורט שהוא לא ממש לטעמי, רציתי לדעת אם כשייפסק הכאב אוכל לחזור לפעילויות האלה.
    תודה לורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק בצוואר

הוספת תגובה

• קרוב לוודאי שכן, אבל:

ד''ר גל דובנוב-רז
    28/11/2007

התשובה תהיה מוגבלת, שכן איני יודע מה היו התלונות או ממצאי הבדיקה הגופנית.
    מדובר בשלושה ענפים שונים לחלוטין, וחשוב לדעת מהם טווחי התנועה הכואבים לך, וכיצד לא לגרום לפריצה חוזרת בעתיד. ברכיבה הצוואר מתוח לאחור, דבר המגביר את הקשת שלו ויכול לפעיל לחץ נוסף על הדיסק. ביוגה, למרות שמדובר בפעילות "בריאה", לעתים תרגילים מסוימים מצריכים מתיחה מוגברת של הצוואר גם שם. כנ"ל גם בשחיה, שם מרימים את הצוואר כל הזמן כדי לנשום (למעט שחיית גב, שם מדובר בעיקר בהפעלת שרירי הצוואר הקדמיים). יתכן והאורתופד המטפל, המכיר את הסיפור המלא את טווחי התנועה הכואבים לך, יוכל לתת טוחי תנועה "בטוחים" ונוחים יותר. אם תרצי, את מוזמנת גם אלינו לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו