שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    אבי
    22/11/2007

שלום דוקטור אז ככה
    אני בן 27 בגיל שנה עברתי ניתוח הרחבת שסתום (לא מלאכותי) מאז 26 שנים אני בסדר גמור
    לפני שבועיים נרשמתי למכון כושר ואחרי כמה מאמרים באינטרנט על מוות פיתאומי אני נורא חושש ומבוהל
    בעקרון אני לא מתאמץ שם יותר מידי...(10 דקות הליכה מהירה ומשקולות בכובד סביר)
    השאלה שלי היא כזו ..הבנתי שלמרות שעברתי ניתוח בגיל שנה עולם הכושר לא סגור בפניי..החלום שלי הוא לגדול בשרירים קצת
    לרקע כללי במהלך כל האימון אני חש בטוב ללא סימנים מחשידים... האם לידיעתך דוקטור אני אמור לדאוג או להמשיך לאט ובקצב בטוח בלי כל מיני מחשבות מיותרות? האם נגרם נזק גם ללא סימנים בזמן מאמץ?
    למרות שקשה לענות בפורום על שאלות כאלו אני אודה לך אם תרגיע אותי טיפה...אני התחלתי לפחד מאימונים עקב מאמרים על מוות ספורט פיתאומי :(
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• אל תדאג כלל

ד''ר גל דובנוב-רז
    28/11/2007

מוות פתאומי במאמץ הינו מאורע נדיר מאוד ומתרחש לרוב בעצימות גבוהה, לא בהליכה. השכיחות - מדובר בארוע אחד בכל כמה עשרות מליון שעות מאמץ. רוב הסיכוי שאתה יכול להיות פעיל ככל שתחפוץ, ללא כל מגבלה או סיכון. אני מניח ששיעורי חנ"ג בבי"ס ושירות צבאי עברו ללא תלונות. עם זאת, לאור מום הלב המתוקן, יש צורך בתשאול לגבי תלונות במאמץ (ואמרת שאין), בבדיקה גופנית טובה, ובאקו לב כדי לעמוד על תפקודו ומבנהו כיום. מומלץ לפנות לרופא ספורט לשם תיאום הבדיקות וההערכה הכללית - וכמובן שאתה מוזמן גם אלינו לירושלים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו