מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בקרסול מנקע בן שנתייםהדס17/10/2010
שלום וברכה,
אני בת 24, בריאה בד"כ ועושה פעילות גופנית פעם בשבוע (ריקודי עם).
לפני יותר משנתיים נקעתי את הרגל במהלך ריקודים. נחתתי עם כל המשקל שלי
על קרסול שמאל,במקום על כף הרגל, וכך נקעתי אותה.
לא נמצא קרע בקרסול, אך מאז ועד היום אני סובלת מכאבים תמידיים גם בפעולה וגם במנוחה.
לאחר חודש של פיזיותרפיה שחררו אותי, ואמר שאחזור לרופאים- שאמרו לי לחכות עם הזמן. צילמו אותי ב CT פעמיים, גם לאחר שנתיים, ולא נמצא עדות לשבר כלשהו.
בחודשים הראשונים הכאבים היו נוראיים, ולא יכולתי לרקוד. לאחר הפזיותרפיה פחתו מעט הכאבים, חזרתי לרקוד, אך עדיין נשאר כאב תמידי שלא נעלם ואינני יכולה לעשות מאמצים גדולים כמו לרקוד שעות רבות או לטייל ולעשות תנועות שונות של מתיחת הקרסול (פויינט). כדורים רגילים נגד כאבים לא מעלימים את הכאבים. כיום חזרתי שוב לפזיותרפיה, אך לא מסתמן שיפור.
דיקור סיני ורפלקסולוגיה גם כן לא עזרו.
השאלה:
1. האם יש דרך להקל על הכאבים? (חום/קור לא עוזרים. כשאני לוחצת מעט זה טיפה עוזר)
2. האם יש דרך לטפל ולהבריא, כך שאוכל לחזור לתפקוד מלא ללא כאבים?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בקרסול מנקע בן שנתיים - תגובה
ד''ר רון גולן17/10/2010שלום הדס,
ניכר בך התסכול, ואני מבין אותך. עם זאת, נראה שלא עברת שיקום מלא, כולל החזרה לתפקוד מלא, וכאן מקור הבעיה. את זקוקה לשיקום והכוונה כיצד לבצע פעילות תוך שליטה מלאה במיקום ותנועת הקרסול, וללא כאבים. שבר אינו הבעיה היחידה בקרסול. נפוץ יותר פגיעה ברצועות, עם אי יכולת לזהות ושלוט במיקום ובתנועות (יכולת פרופריוצפטיבית) ועקב כך פציעות חוזרות.
אני טפלי נכון ותראי תוצאות
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בקרסול מנקע בן שנתיים - תגובה
ד''ר שמי שגיב19/10/2010בנקעים נוצר נזק לא רק לרקמות הרכות - גידים שרירים ורצועות אלא גם עצבים יכולים להינזק. באם מערכת העצבית לא שוקמה, פציעה זו יכולה להוביל לתופעה נירולוגית בשם RSD, העלולה לגרום לכאבים ומוגבלות
ממליץ לך להגיע למטפל המתמחה בשיקום נירולוגי ותפקודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?