כאבים בקרסול מנקע בן שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בקרסול מנקע בן שנתיים
    הדס
    17/10/2010

שלום וברכה,
    אני בת 24, בריאה בד"כ ועושה פעילות גופנית פעם בשבוע (ריקודי עם).
    לפני יותר משנתיים נקעתי את הרגל במהלך ריקודים. נחתתי עם כל המשקל שלי
    על קרסול שמאל,במקום על כף הרגל, וכך נקעתי אותה.
    לא נמצא קרע בקרסול, אך מאז ועד היום אני סובלת מכאבים תמידיים גם בפעולה וגם במנוחה.
    לאחר חודש של פיזיותרפיה שחררו אותי, ואמר שאחזור לרופאים- שאמרו לי לחכות עם הזמן. צילמו אותי ב CT פעמיים, גם לאחר שנתיים, ולא נמצא עדות לשבר כלשהו.
    בחודשים הראשונים הכאבים היו נוראיים, ולא יכולתי לרקוד. לאחר הפזיותרפיה פחתו מעט הכאבים, חזרתי לרקוד, אך עדיין נשאר כאב תמידי שלא נעלם ואינני יכולה לעשות מאמצים גדולים כמו לרקוד שעות רבות או לטייל ולעשות תנועות שונות של מתיחת הקרסול (פויינט). כדורים רגילים נגד כאבים לא מעלימים את הכאבים. כיום חזרתי שוב לפזיותרפיה, אך לא מסתמן שיפור.
    דיקור סיני ורפלקסולוגיה גם כן לא עזרו.
    השאלה:
    1. האם יש דרך להקל על הכאבים? (חום/קור לא עוזרים. כשאני לוחצת מעט זה טיפה עוזר)
    2. האם יש דרך לטפל ולהבריא, כך שאוכל לחזור לתפקוד מלא ללא כאבים?
    תודה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים בקרסול מנקע בן שנתיים - תגובה

ד''ר רון גולן
    17/10/2010

שלום הדס,
    ניכר בך התסכול, ואני מבין אותך. עם זאת, נראה שלא עברת שיקום מלא, כולל החזרה לתפקוד מלא, וכאן מקור הבעיה. את זקוקה לשיקום והכוונה כיצד לבצע פעילות תוך שליטה מלאה במיקום ותנועת הקרסול, וללא כאבים. שבר אינו הבעיה היחידה בקרסול. נפוץ יותר פגיעה ברצועות, עם אי יכולת לזהות ושלוט במיקום ובתנועות (יכולת פרופריוצפטיבית) ועקב כך פציעות חוזרות.
    אני טפלי נכון ותראי תוצאות
    בברכת בריאות פעילה, רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בקרסול מנקע בן שנתיים - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    19/10/2010

בנקעים נוצר נזק לא רק לרקמות הרכות - גידים שרירים ורצועות אלא גם עצבים יכולים להינזק. באם מערכת העצבית לא שוקמה, פציעה זו יכולה להוביל לתופעה נירולוגית בשם RSD, העלולה לגרום לכאבים ומוגבלות
    ממליץ לך להגיע למטפל המתמחה בשיקום נירולוגי ותפקודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו