בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    נועה
    20/10/2010

אני מתאמנת בין 5 ל 6 פעמים בשבוע.
    אני מגוונת את האימונים בין ריצה אופניים ושחיה - טריאתלון במילם אחרות.
    לאחרונה אני מרגישה עייפות (האימונים שלי הם בערך שעה שעה וחצי כל פעם), כשרק התחלתי להתאמן היה לי יותר קל ובאופן מוזר במקום להיות קל יותר נהיה לי קשה יותר.
    אמרו לי לשקול בדיקות דם.
    אז שקלתי.
    אילו בדיקות ספציפיות, במידה ויש כאלו , אני צריכה לבקש מהרופא או שפשוט לבקש בדיקות דם רגילות?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם - תגובה

ד''ר רון גולן
    24/10/2010

שלום נועה,
    עייפות אצל ספורטאית יכולה לנבוע מגורמים רבים כגון אנמיה (חסר דם), עומס יתר (לרוב כתוצאה מנפח אימון לא נכון, או עליה מהירה מידי ולא הדרגתית בעצימות האימונים), ועוד. בדיקות דם יסייעו בבירור ראשוני, אך צריכות לבוא רק לאחר שיחה איתך ובדיקה פיסיקלית מלאה. הן כוללות בד"כ ספירת דם מלאה + מבדלת, פרופיל ביוכימי מלא (כולל תפקודי כליות וכבד, אלקטרוליטים, CPK, חלבונים), רמת ברזל ופריטין (מאגר ברזל), ויתכן אף פרופיל הורמונאלי (כגון TSH, קורטיזול וכד'), לפי התרשמות הרופא מהשיחה והבדיקה הפיסיקאלית.
    יפה ששקלת, כעת לכי והשלימי את הבירור.
    בברכת בריאות פעילה, רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו