הרדמות כף רגל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרדמות כף רגל
    יעל
    23/10/2010

בת 38 משקל 77 וגובה 1.75 עם פריצות דיסק מזה 20 שנה בגב תחתון בחוליות L4-5 ו L5-S1 עם הקרנה כאבים לרגל ימין (נכות 28% משהב"ט), ללא טיפול ניתוחי, בנוסף אני מטופלת בכדורים להורדת הכולסטרול, ויש לי נטייה לסכרת גבולי. לאחרונה הומלץ ע"י רופא משפחה בעקבות בדיקות הדם לעסוק בפעילות של הליכה או אופני כושר (רגילות) כחצי שעה ביום, לאחר הליכה של כ-20 דקות מרגישה תופעה חדשה שלא הייתה, ברגל שמאל של הרדמות ונימול כף הרגל, דבר שלא היה אף פעם וקורה רק בפעילות הנ"ל לאחר סיום ההליכה הכל חוזר לקדמותו, בזמן רכיבה על אופניים התופעה אינה קיימת.
    מה יכולה להיות הסיבה והאם היא קשורה לפריצות הדיסק שיש לי?
    האם יש פעילות ספורטיבית שמותרת ו/או לא מומלצת לביצוע?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרדמות כף רגל

הוספת תגובה

• הרדמות כף רגל - תגובה

ד''ר רון גולן
    24/10/2010

שלום יעל,
    התופעה שאת מציינת יכולה להיגרם ע"י פריצת דיסק ולחץ על העצבים העוברים במקום בדרכם אל הגפיים התחתונות, אם כי אני בספק אם זו הסיבה.
    נסי לבדוק קודם את התאמת הנעליים שלך, וצורך במדרסים, מאחר ושכיח יותר שהתופעה היא עקב לחץ מקומי בכף הרגל, שהולך ומתעצם עם ההליכה שלך. גם המצב הסוכרתי שלך יכול לתרום לתחושה הנ"ל, ולכן יש מקום לבירור מלא לפני "האשמת" עמוד השדרה בבעיה שאת מתארת.
    מציע לך לפנות גם לדר' שמי שגיב, שותפי לניהול הפורום, אשר ככירופרקט עם התמחות בספורט, וניסיון בהנעלה ספורטיבית ומדרסים, הוא יכול לנהל את המקרה שלך בצורה הטובה ביותר.
    בברכת בריאות פעילה, רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות כף רגל - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    03/11/2010

בעיה זו יכולה לנבוע ממספר גורמים ולאו דווקא רק מעמוד השדרה
    יש לבדוק האם קיים לחץ עצבי הנובע מעמוד השדרה או מכף הרגל או משניהם
    יש גם לבדוק תסמונת מדור באזור השוק - לחץ עצבי הנובע מהיפרטרופיה שרירית
    ממליץ לעצור את הפעילות וזאת כדי למנוע החרפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו