דופק גבוה בריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק גבוה בריצה
    ירון
    25/10/2010

אני בן 37, רץ מזה מספר חודשים, דופק במנוחה 70-80, בחודשים האחרונים אני רץ 2-3 פעמים בשבוע בין 6-10 ק"מ. לאחר מספר דקות של ריצה הדופק מגיע ל170 וב-15 דקות האחרונות של ריצת 10 ק"מ הדופק מגיע ל 175-185. קצב הריצה שלי נמוך כ- 70 דקות ב 10 ק"מ. האם הדופק בעייתי? בשל הקצב הנמוך לא יכול להוריד הקצב אלא להליכה אולם אני מעוניין לשפר את סיבולת לב ריאה והעלאת מרחקי הריצה. אשמח להמלצות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק גבוה בריצה

הוספת תגובה

• דופק גבוה בריצה - תגובה

ד''ר רון גולן
    25/10/2010

שלום ירון,
    לכל אדם יש את טווח הדופק שלו, בו הוא מרגיש הכי יעיל ועדיין נוח בזמן מאמץ גופני. טווח זה שונה מאמדם לאדם, ונע סביב הסף האנאירובי האישי. סף זנ ניתן למדידה בבדיקת מאמץ במעבדה אותה ניתן לבצע ב"מאוחדת ספורט" - בדיקת סף חומצת חלב ו/או בדיקת סף נשימתי (במהלך בדיקת צריכת חמצן מרבית) - שתיהן יצביעו על הסף האנאירובי.
    לכן, יתכן וטווח הדופק שלך אכן גבוה מהממוצע לקבוצת הגיל שלך, ומומלץ לבצע את הבדיקה הנ"ל בכדי חקבח אישור לכך, וכדי לכוון טוב יותר את אימוני הריצה שלך.
    בברכת בריאות פעילה, רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו