מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עומס על הגוף ?ג29/10/2010
שלום רב,
אני שוחה חתירה כבר מספר חודשים (4 אימונים בשבוע, שעה כל פעם).
לאחרונה הוספתי מייד לאחר תום אימון השחייה עוד 45 דקות בחדר כושר.
האם תוכנית כזו עשויה לגרום לעומס על מערכות הגוף ? (לא רק שרירים, אלא גם
שאר האיברים)
התוכנית היא שעה חתירה בקצב אירובי כל 100 מטר הפסקה של 20 שניות ומיד
לאחר מכן אימון משקולות. אני אוכל תמרים לפני , חטיף אנרגיה באמצע
ולאחר האימון פרוסת סילאן וטונה. 4 פעמים בשבוע בבוקר יום כן יום לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גיל
ג29/10/2010גיל : 34
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומס על הגוף ? - תגובה
ד''ר רון גולן29/10/2010שלום ג.,
שחייה היא ספורט מצוין ומאוזן, ושעה (לפי התיאור שלך) X 4 פעמים בשבוע זה לא נשמע כעומס יתר, גם אם אתה מוסיף כעת פעילות בחדר כושר.
עומס זה דבר טוב, ובעזרתו משפרים יכולת. עומס יתר עלול לפגוע ביכולות האימון שלך ולירידה בביצועים. איני חושב שאתה צריך את החטיף, ובכלל כל נושא התזונה נשפט בההתאם למטרות שלך.
המשך כך והקשב לגופך
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלה אחרונה ברשותך
ג29/10/2010אני שמח שזה עקרונית בסדר. שאלתי כי לאחרונה אני סובל מעייפות ותשישות נוראית
מלווה בחוסר ריכוז. הרופא שלח אותי לשלל בדיקות והחשש שלי שזה קשור לתוכנית אימונים.
עד שתתברר הסיבה חשבתי להפריד את האימונים. יום שחיה , יום משקולות, לסרוגין.. האם באופן כללי (לא אישי) מבחינת יעילות ועומס יש הבדל לבין יום כן יום לא ? (לטווח ארוך) זה יצא אימון כל בוקר 7 ימים בשבוע.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלה אחרונה ברשותך - תגובה
ד''ר רון גולן31/10/2010עקרון לחוד, ומציאות לחוד. כשהגוף מסתגל לתדירות האימון שתארת, בד"כ אין בעיות. אך אם קפצת מהר מידי לתדירות זו, יתכן שתסבול מהתופעות הנ"ל.
כמו כן, ראוי לבחון אם אתה ישן מספיק וכמו שצריך, וכיצד בנוי כל אחד מהאימונים בפני עצמו. גם שם יכולה להיות בעיה. כלומר, לא בתדירות האימונים, אלא בעצימות כל האחד מהאימונים בפני עצמו.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?