ציסטה מאחורי הברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה מאחורי הברך
    יוליה גנזר
    05/11/2010

שלום רב
    קיימת לי בעיה בברך ,מצאו לי ציסטה שממוקמת מאחורי הברך שלי. אני סובלת מכאבים בכיפוף הברך ובישיבה על כיסא נמוך.
    עברתי הדמיית רנטגן בברך שמאל והממצאים הם : תמונה של popliteal cyst עם מחיצה גסה בתוכו.
    במיפוי העצמות הממצאים הם : הדגשה בריכוז בברך שמאל באזור של MFC וברך ימין באזור TIBIO-FIBULAR J שינויים ארטריטיים או לאחר חבלה. בברך שמאל קרע תוך מניסקלי בקרן האחורית של M.M ו popliteal cyst .
    כבר קיבלתי 12 טיפולים של פיזיותרפיה שלא עזרה בכלל ועקב כך הרופא המטפל המליץ לי לעבור ניתוח ארתרוסקופי ויש לי כמה שאלות בנוגע לעניין זה.
    האם אני יכולה להימנע מהניתוח ולעשות טיפולים חלופיים שלא כוללים ניתוח?
    האם רכיבה באופניים יכולה לשפר את מצב הכאבים שלי בברך או שמא זה רק יחמיר אותם ?
    אם אני אכן אחליט לעבור את הניתוח, האם זהו ניתוח קשה ? , כמה זמן יכול לקחת לי להתאושש ממנו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה מאחורי הברך

הוספת תגובה

• ציסטה מאחורי הברך - תגובה

ד''ר רון גולן
    07/11/2010

שלום רב,
    הניתוח אינו קשה, מטרתו בד"כ לטפל במניסקוס שנפגע ו/או להסיר חלקיק קרוע ממנו, וההתאוששות ממנו לוקחת כ-3-4 שבועות תחת טיפול פיסיותרפי אינטנסיבי, או יותר במידה ופחות אינטנסיבי.
    ניתן לבצע טיפולים חילופיים, אך בפגיעה משולבת כגון זו שלך, הסבירות להחלמה מלאה היא נמוכה.
    רכיבת אופניים לא תשפר את מצב הברך אלא את הכושר הכללי שלך וחוזק השרירים. בכך יש יתרון כי השרירים הם שמסייעים ליציבות הברך והעומס המועבר למפרק. כל זמן שאין לך כאבים, יש מקום לנסות רכיבה. נסי תחילה באופני ארגומטר נייחות.
    בברכת בריאות פעילה, רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו