אימוני כוח+ שאלה על טסטוסטרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימוני כוח+ שאלה על טסטוסטרון
    דן
    20/11/2010

שלום

אני בעל מבנה גוף רזה גובה כ- 1.64 משקל 52-51 לערך

בן 26 וחצי

לפני 4-5 שנים התאמנתי במכון כושר

באמת שהתפתחתי יחסית והגבתי מהר מאוד לאימונים , התאמנתי בערך שנתיים

נראה שהגדלתי מסת שריר והתחטבתי ( באותה תקופה גם אכלתי שונה בלי תוספים למיניהם ואבקות)

לצערי ב- 4,5 שנים האחרונות לא התאפשר לי להתאמן , התוצאות אולם נשמרו בערך עד ללפני שנתיים, כיום אני מרגיש כאילו חזרתי למצב שלפני האימונים ואולי אפילו יותר גרוע

בזמנו אני זוכר שמשקל שלי היה גם 56 ק"ג בערך

השאלות שלי

1. נכון להיום אני גם לא ממש פנוי לאימונים אבל מאוד רוצה לחזור תוך שנתיים גג
    האם הגוף שלי צפוי להגיב באותה צורה לאימונים, או שמא בגלל הגיל שלי לא אוכל להגיע לאותם תוצאות (כפי שהיה בגיל 21 ,22) - אם אתחיל שוב להתאמן בעוד שנתיים (גילי יהיה 28 וחצי)

2. מה ידוע לכם על הקשר בין אימוני כוח להתקרחות?
    האם זה נכון שאימוני כוח מגבירים את הפרשת הטסטוסטרון ורמתו בגוף?

כעיקרון ידוע שלהורמון זה יש מרכיב בהתקרחות: הורמון זה הופך לDHT דהידרו- טסטוסטרון בקרקפת וזקיקי שיער הרגישים אליו נהרסים כחלק מהליך שנקרא התקרחות.
    לכן רציתי לדעת האם אימוני כוח מגבירים הפרשה שכן אז אולי יותר טסטוסטרון= יותר DHT בקרקפת כלומר התקרחות מואצת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אימוני כוח+ שאלה על טסטוסטרון - תגובה

ד''ר רון גולן
    21/11/2010

שלום דן,
    1. אתה עדיין צעיר והגוף שלך צפוי להגיב כפי שהגיב בעבר, לאותה תוכנית אימון, ויתכן שאף יותר טוב, אם תיישם את מה שלמדת מהניסיון הקודם.
    2. אומנם טסטוסטרון (והורמונים אנבוליים אחרים) עולה ב-15-30 דקות אחר מאמץ של אימון כוח בגירוי מתאים, אך אין קשר מדעי ידוע בין אימוני כוח להתקרחות.
    בברכת בריאות פעילה,
    רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו