שריר תפוס בגב ושחייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריר תפוס בגב ושחייה
    שירן
    25/11/2010

נתפס לי שריר בגב בצד אחד של הגוף. נסבל. מה לעשות? להמשיך כרגיל בפעילות הספורטיבית? האם רק פעילות מתונה? מה נחשב מתון? שחייה? מה לגבי מכשירי הכושר העובדים על הגב והכתפיים? האם להמשיך בפעילות בהם אך לבצע אותם פחות פעמים? שיעור עיצוב וחיטוב? פילאטיס?
    האם להוריד את מספר הימים בשבוע שבהם אני עושה פעילות כלשהי?
    אגב, אני מוכנה לעשות הרבה פעילויות, אך הליכה היא לא אחת מהן למשל. זה משעמם אותי ולכן לא ממריץ אותי. שלא לדבר על כך שאין נוף בסביבה.

ובעניין שחייה - אני שוחה חזה כשש עד עשר בריכות מפעם ועד לשלוש פעמים בשבוע.
    קראתי מאמר יחיד לפיו שחיית חזה יוצרת עומס על הצוואר ועל חוליות הגב התחתון, ולא מומלצת מעל גיל 12. אני יודעת לשחות רק חזה, ואני מרגישה שזה מצוין לי.
    האם האם אני מייצרת השלכות כלשהן בטווח הרחוק ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שריר תפוס בגב ושחייה

הוספת תגובה

• שריר תפוס בגב ושחייה - תגובה

ד''ר רון גולן
    28/11/2010

שלום שירן,
    שריר תפוס מחייב מנוחה וטיפול כשלהו. ניתן לשלב פעילות בעומס נמוך מעט, במידה ואינה מגרה שוב את הדלקת במקום הפגיעה ומחמירה את הכאב.
    שחייה בסגנון חזה יוצרת עומס מסוים כנ"ל, אך כל פעילות גופנית היא עומס שהגוף מגיב לה היטב במידה ונעשית נכון ובהדרגה.
    ממליץ לך להיוועץ, לפחות פעם אחת, אם מאמן שחייה מנוסה ולוודא שהסגנון שלך נכון. בכך תפחיתי סיכון אפשרי לפגיעה מעומס יתר כנ"ל. כל זמן שאת שוחה להנאתך, בעומסים ונפח לא גבוהים, והסגנון שלך נכון ומתאים למבנה גופך, איני רואה בעיה.
    בברכת בריאות פעילה,
    רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההתייחסות לשרירים שונים זהה?

שירן
    28/11/2010

אגב, האם יש להתייחס שונה לשריר שתפוס בגב לעומת שרירי ידיים שתפוסים?
    האם סיבה לדאגה?
    כשנתפס לי שריר ברגל, מה שקורה מדי פעם, אני יודעת לפחות שכנראה התאמצתי, מה גם שאני די חזקה ברגליים, וממשיכה די כרגיל עם חיוך.
    אבל כשנתפס השריר בגב, מה שקרה לי לראשונה בחיי, זה מדאיג אותי.
    אני יודעת ששרירי הגב (והבטן) שלי חלשים יחסית, והמצב משתפר לאט לאט.
    ואולי זה עניין של גיל,אולי אני צריכה להיזהר יותר. בכל זאת, גב.
    וזה כאב שקשה להתעלם ממנו, למרות שנסבל.
    אגב, בינתיים כמעט עבר לי לגמרי.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההתייחסות לשרירים שונים זהה? - תגובה

ד''ר רון גולן
    28/11/2010

העובדות מדברות בעצמן. רוב כאבי השרירי דומים הם וחולפים מעצמן או בעזרת טיפול שמזרז החלמה. ההתייחסות לגב גדולה יותר כי "יש רק אחד", בגפיים יש עוד אחת, בד"כ.
    אם זה חוזר, כדאי להיוועץ בפיסיותרפיסט או כירופרקט שמתמצאים בפגיעות ספורט, גדון דר' שמי שגיב, שותפי לניהול הפורום.
    בברכת בריאות פעילה,
    רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריר תפוס בגב ושחייה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    28/11/2010

אין דבר כזה שריר נתפס
    מש שיש זה מערכת עצבית הפוקדת על השריר להיתכווץ
    מדוע מערכת העצבים עושה זאת לרוב כתגובה לעומסים
    מה שמעיד שכרגע גופך לא מצנהל כשורה
    העיניין זה לא אם את יכולה לסבול את כאבי השריר התפוס העיניין זה שגופך כרגע לא מתנהל באופן תקין ואופטימאלי ומחר את עלולה למצוא עצמך עם בעיה חמורה יותר
    גשי לטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו