שריפת קלוריות ומינון שיעורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שריפת קלוריות ומינון שיעורים
    שירן
    25/11/2010

יש לי הרבה שאלות.
    איני משתתפת בשיעורים שורפי קלוריות כגון ספינינג, אירובי וכד', משום שאני רזה ולא רוצה לרזות עוד יותר, ואיני משלימה אוכל במידה מספקת בהתאם לפעילות.
    האם פעילות שורפת קלוריות הכרחית לכל אדם? האם מה שאני עושה מספיק?
    לי אישית זה מספיק.

הפעילות השבועית שלי:
    יום 1 - שיעור תנועה (לא מאמץ במיוחד) ואח"כ חדר כושר
    יום 3 - שיעור עיצוב וחיטוב (חזק מאוד) ואח"כ הביתה
    יום 5 - שיעור פיטבול משולב פילאטיס ואח"כ אני גמורה או שאני עושה גם כפיפות בטן בחדר הכושר.
    ביום 3 או 5 - לעתים אני גם שוחה לאחר השיעור ביום 3 או 5, או במקום השיעור ביום 5

האם השילוב בין הפעילויות בכל יום הוא סביר? לא חזק מיד? לא חלש מדי? מתאים? נכון? לא נכון?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שריפת קלוריות ומינון שיעורים - תגובה

ד''ר רון גולן
    28/11/2010

שלום שירן,
    כל פעילות גופנית שורפת קלוריות. למעשה, גם במנוחה את שורפת קלוריות!
    בנוסף, חשוב לדעת שגם לאנשים רזים במראה יתכנו % שומן מעל הנורמה.
    בתוכנית שהצגת כאן, לא נראה שיש עומס יתר
    לשאלה אם התוכנית "סבירה", צריך להכיר אותך יותר ולדעת מה המטרות שהצבת לעצמך ואותן את רוצה להשיגכ בתוכנית זו.
    ככלל, זו נראית כתוכנית שנועדה לשמר כושר מינימארלי ולא תוכנית לשיפור כושר או כוח. ןאם תוכנית זו מהנה אותך, אין סיבה שתשני אותה, אלא אם יש לך תוכניות אחרות.
    בברכת בריאות פעילה,
    רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלעת בול

שירן
    28/11/2010

אכן כך. באתי ליהנות, להרגיש קלילה וטוב ולשמור על עצמי פשוט.
    לא יזיק לי לחזק שרירי גב ובטן ועל כך אני עובדת במתינות.אני עובדת על כל הגוף במתינות, אך חוששת לעבוד חזק מדי שמא ישתנו לי פרופרוציות בגוף, או שיהיו לי שרירים שישנו את המראה (מה לעשות, לנשים זה לא יפה). בתוכנית שיש לי, זה לא יקרה.
    אני גם לא רוצה לעשות משהו חזק מדי, כי נניח שאפסיק בעוד כשנה להתאמן? הירידה בכושר תהיה דרסטית. לא שאני מתכננת, אך אי אפשר לדעת מה יילד יום.

אני רזה ואחוזי השומן שלי סבירים, אך לא הייתי מרגישה קלילה בפעילות ספורטיבית אפילו קלה, ולאחר עלייה של שתי קומות הייתי מתנשפת. היום, לאחר שנה וחצי במועדון הכושר, אני מדלגת במדרגות בקלילות אם אני רוצה, וכשאני קופצת עם הילדות בדלגיות אני לא כבדה לי, וכד'.

אגב, אני גם עולה ויורדת שתי קומות בכל יום כחמש פעמים ביום לפחות.
    זה נחשב? משמעותית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלעת בול - תגובה

ד''ר רון גולן
    28/11/2010

הכל משמעותי. הגוף "סופר" הכל ומשתפר בהתאם
    סך התנועתיות הכול ביום משמעותי מבחינה קלורית וכושר.
    סך גיוון האימונים והתרגילים משמעותי מבחינת שליטה בגוף
    כל הכבוד,
    רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו