לא טיפוס בוקר ובכל זאת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא טיפוס בוקר ובכל זאת
    שירן
    28/11/2010

תודה רבה על כלהתשובות.
    עוד שאלה:
    אני לא טיפוס בוקר, ולוקח לגוף שלי הרבה זמן להתעורר, ולכן קשה לי יותר להתאמן בבוקר,
    אך מדי פעם יש לי קצת זמן בבוקר. השאלה היא האם בכל זאת לנצל את הזמן לספורט כי אני מאוד רוצה. ולא מדובר על אירובי כבד בשעות הבוקר, אלא שיעור תנועה לא קשה במיוחד, אח"כ חדר כושר - גב, כתפיים, חזה, בטן, ואח"כ שחיית חזה.
    להזכירך - אני בת 40 ולמרות שאני מרגישה ונראית בת 15 שנים פחות, לא רוצה להזיק לעצמי ולהתעלם מהמספר העגול הזה.
    אני בעד להקשיב לגוף. האם פשוט לנסות ולראות או שבטווח הרחוק זה לא מספיק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא טיפוס בוקר ובכל זאת

הוספת תגובה

• לא טיפוס בוקר ובכל זאת - תגובה

ד''ר רון גולן
    28/11/2010

הקשיבי לגופך, אך גם לרצונותיך
    אם יש לך זמן בבוקר ואת רוצה, נסי ותלמדי כיצד גופך מגיב לאימוני בוקר
    כך או כך, התנועתיות הכוללת היא שקובעת לגבי כשירותך הגופנית ואימונים ספציפיים לגבי השליטה בגוף.
    נסי, גווני, התאימי ותהני.
    בברכת בריאות פעילה,
    רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא טיפוס בוקר ובכל זאת - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    28/11/2010

האם את נחה מספיק האם את ישנה מסודר
    במשך הלילה הגוף מפעיל את מערכות ההיתאוששות ובעיקר בשעות השינה העמוקות בין 12-3 בבוקר
    האם התזונה שלך נכונה (הרבה ירקות הרבה נוזלים)
    האם יש לך סיבה טובה לקום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות טובות - זה הראש.הוא תמיד עסוק

שירן
    29/11/2010

מנוחה? ברור שלא. אני אמא. :-) אבל כרגע לא מרגישה שאני זקוקה למנוחה.
    ישנה מסודר. לעתים הולכת לישון אפילו מוקדם.לא שזה מספיק לי.
    התזונה: הרבה ירקות ודברי חלב, ארוחת צהריים טובה ומגוונת אך אוכלת מעט מן הבשר,לכן לעתים חסר לי B12 ומשלימה בהתאם. בדיקות הדם שלי טובות.
    משקלי בגבול התחתון של הסקלה, וגם זה אחרי מאמץ לאכול מספיק.
    אז זהו. שיש לי סיבה מעולה לקום. למשל, יש לי עבודה שאני מאוד אוהבת ושהזמן בה טס לי, וזו רק דוגמא אחת.
    גם כשאני בעבודה הראש והגוף שלי ערים מספיק רק אחרי שאני אוכלת את ארוחת הבוקר הטובה שלי בתשע. רק אז אני באמת מתחילה את היום.
    ואני לא מסוגלת לאכול אפילו דגנים לפני שאני הולכת לעבודה, כי אני הרי עוד חצי ישנה. :-)

בשעות הערות שלי אני אנרגטית מאוד. והראש שלי עובד חזק ובלי הפסקות.
    מה שאני באמת צריכה זה ללמוד להירגע בשעות הערב, עד הבוקר.
    הבעיה שגם באופיי וגם כאם, תמיד יש דברים על הראש, מה לתכנן, ואני לא מניחה אותם בצד בשום זמן. וזה לדעתי שורש הבעיה, ולדעתי השינה שלי לא איכותית משום כך. אני יכולה לישון הרבה ועם זאת לקום עייפה, כי אחרי שעתיים או שלוש של שינה עמוקות, השינה שלי מאוד קלה. הכל בראש.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות טובות - זה הראש.הוא תמיד עסוק - תגובה

ד''ר רון גולן
    29/11/2010

גופך לא רגיל לשעות "נורמאליות". את חיה כך שנים רבות, ואני מכיר ומבין מה עובר עליך.
    את חייבת להרגיל את הגוף "לקבל" ארוחת בוקר קלה לפני שאת יוצאת. זה יתניע לך את הבוקר. וזה לא משנה אם זה רק יוגורט עם פירות או קערת דגנים קטנה עם חלב, או פרוסה עם ממרח אהוב עליך. ארוחת הבוקר חשובה מאד לשארית היום.
    נסי גם פעילות גופנית בבוקר (מידי פעם), ויחד עם ארוחת הבוקר, זה עשוי לשנות לך את הרגלי החיים, ולגרום לך להגיע לערב "מוכנה" יותר לשינה.
    בברכת בריאות פעילה,
    רון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון מצוין

שירן
    29/11/2010

נשמע לי כיף ובריא.
    הבעיה היא שאני קמה שנייה לנפי שאני יוצאת מהבית.
    מין מעגל כזה.
    טוב צריך להתחיל איפה שהוא.
    בהחלט (עוד) חומר למחשבה, שבטח ידיר שינה מעיניי.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו