מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ לגבי בדיקת דםאריאל03/01/2011
שלום,
אני בן 36, עובד הייטק, מתאמן שנים רבות בחדר כושר כתחביב. מעולם לא צרכתי שום תוסף תזונה או כל חומר אחר מלבד שייק חלבון אחרי אימון, ואני לא לוקח שום תרופות. יש לי שתי שאלות בעקבות תוצאות בדיקת דם מאתמול.
1. רמת ב-Creatine Kinase אצלי היא 265, כלומר הרבה מעל לנורמה. לפני שלושה חודשים הרמה היתה 191. האם אני צריך להיות מודאג? אציין שבשלושת החודשים האחרונים התאמנתי בחדר הכושר פחות מהרגיל.
2. רמת הכולסטרול LDL שלי היא 173 (היא בעליה מתמדת ואיטית בשנים האחרונות). האם כדאי להתחיל לקחת תרופות, ואילו תרופות כדאי, בהתחשב בכך שיש לי Creatine Kinase גבוה ובכך שהייתי רוצה להמנע מפגיעה בשרירים.
אשמח לקבל גם ייעוץ באופן פרטי מאחד המומחים בפורום (שהמומחיות שלו מתאימה).
תודה רבה
אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ לגבי בדיקת דם - תגובה
ד''ר רון גולן03/01/2011שלום אריאל,
1. רמת CPK שלך גבוה במעט מעל הנורמה (ולא הרבה), ויש לה קשר כנראה לאימוני כוח שאתה מבצע. לכן מומלץ לבצע אותה כמהב שיותר רחוק מהאימון האחרון
2. רמת הכולסטרול הכללי שלך תקינה, אך חשוב לדעת גם את רמת הרכיבים האחרים, כגון LDL (כולסטרול רע) ו-HDL (כולסטרול טוב)
- רק בהתאם לרמות של כל רכיבי הפרופיל של שומני הדם, ניתן להמליץ על טיפול
- באופן כללי, רמה של 173 לכולסטרול כללי אינה דורשת טיפול
- נא היוועץ עם רופא המשפחה שלך, ותשמע ממנו גם את התוצאות לשאר הרכיבים, והאם צריך טיפול או לא (סביר להניח שדבריו יהיו דומים)
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעוץ לגבי בדיקת דם - תגובה
ד''ר שמי שגיב10/01/2011רמת הכולסטאול עולה ביחס ישיר לרמת החומציות בגוף וזו עולה או כתוצאה מתזונה, מתח או פעילות גופנית לא מבוקרת
לפני שאתה מחדיר רעלים לגוף שלא יפתרו את הבעיה, עלייה ברמת הכולסטרול היא רק תוצאה , תגובת הגוף לעלייה בחומציות.ממליץ לך להגיע לבדיקת דם מיקרוסקופית ושם תקבל את כול התשובות הנידרשות לאיזון רמת הכולסטרול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?